Dieta Cambridge - ce este şi care sunt regulile acestei diete?

1 dieta cambridge ce este si care sunt regulile acestei diete jpg jpeg

Este o dietă bazată pe consum caloric scăzut, astfel încât să asigure o scădere rapidă şi vizibilă în greutate. Mai exact, este o dietă care înlocuieşte mesele cu shake-uri, supe şi batoane de tip snakbar.

Dieta a fost gândită de dr. Dr Alan Howard, în 1970, când acesta era angajat la Universitatea Cambridge. De aici vine şi numele dietei. Ulterior, dieta a fost comercializată sub forma unui pachet care conţine produse speciale care trebuie consumate pe durata curei sub îndrumarea unui consilier care se ocupă individualizat de fiecare persoană intrată în acest program.

Potrivit news-medical.net, dieta Cambridge funcţionează într-un mod similar dietei ketogenice, care provoacă organismul să intre într-o stare numită cetoză. Acest fenomen apare atunci când în lipsa glucidelor, organismul începe să ardă din grasimi, producând o scădere rapidă în greutate.

În dieta Cambridge, care permite un aport de la 450 la 1500 de calorii pe zi, primul şi cel mai dificil pas este să consumaţi doar produsele trimise în pachetul de dietă şi 2,5 litri de apă. Ultimul pas constă în mentenanţă, care permite o flexibilitate mai mare, cu câteva mese diverse intercalate între produsele livrate în pachetul Cambridge.

Avantajele dietei Cambridge

Este o dietă care promite o scădere dramatică în greutate, dar care, în acelaşi timp nu privează organismul de nutrienţi pentru că produsele livrate în pachetul de dietă sunt gândite pentru a conţine tot ceea ce este necesar organismului, inclusiv vitamine şi minerale.

Din acest punct de vedere, specialiştii susţin că este o dietă care poate fi folosită fără riscuri pentru sănătate, deşi poţi pierde rapid, până la 15 kg cu ajutorul ei. De asemenea, specialiştii spun că este utilă în controlul prediabetului, diabetului, osteoartritei, apneei, obezităţii şi a problemelor cardiovasculare.

Dezavantajele dietei Cambridge

Mai mulţi specialişti sunt de părere că o dietă restrictivă caloric, respectiv cu mai puţin de 1000 de calorii pe zi nu ar trebui să fie urmată pentru mai mult de 12 săptămâni. Deoarce dieta include consumul de produse care înlocuiesc mesele, revenirea la o dieta obişnuită poate produce îngrăşare rapidă. Nu este de neglijat nici faptul că produsele din această dietă sunt scumpe şi că poate fi dificil de urmat pentru o perioadă lungă de timp, inclusive din cauza aspectelor financiare.