Când vine vara, regreţi şi mai mult că nu ai talia dorită. Anul ăsta, obiectivul „slăbit” este uşor de atins! Te ajută piersicile. În plus, cu ele nu pierzi numai kilograme, ci şi ani de pe chip.

Dieta cu piersici te ajută nu numai să scapi de 2 kg într-o săptămână, ci îţi şi remineralizează şi hidratează corpul.

100 g de piersici au 43 de calorii, spre deosebire de struguri, care au 73. În 100 g de piersici găseşti fibre, vitamina C şi carbohidraţi, care-ţi dau energie în zilele când căldura te toropeşte.

Piersica mai conţine şi betacaroten, o substanţă care îţi protejează pielea de razele ultraviolete. Iată câte motive ai acum să urmezi dieta pe care ţi-o propunem!

Piersica previne ridurile

Cercetătorii au descoperit că 350 g de piersici consumate zilnic, timp de 45 de zile, încetinesc cu 55 % procesul de ridare, care se accelerează îndeosebi vara.

În pulpa piersicii găseşti substanţe active care regenerează ţesutul fin al pielii şi care elimină ridurile.

100 g de piersici conţin 87,66 g de apă, de aceea acest fruct îţi hidratează pielea zi de zi, mai ales dacă îl mănânci dimineaţa.

Totuşi, în această dietă, nu ai voie să consumi condimente şi alimente foarte fierbinţi, deoarece împiedică absorbţia vitaminelor şi mineralelor.

Micul dejun din fiecare zi poate fi alcătuit din variantele:

- 200 g iaurt sau sana cu 5 linguri cereale integrale

- 1 tartină cu brânză degresată şi roşii

- 1 tartină cu cremă de brânză şi felii de piersici

- 1 cafea sau un ceai verde

Gustarea poate fi una dintre aceste variante:

- 150 g iaurt degresat amestecat cu piersici proaspete l200 g piersici

- 200 ml nectar proaspăt de piersici l3 biscuiţi cu cereale + 1 piersică

Iată ce poţi mânca la prânz şi la cină, timp de o săptămână:

Prima zi

Prânz: 300 ml supă de roşii cu pui

1 felie de pâine integrală

2 piersici

Cină: 300 g păstrăv pe grătar cu 2 cartofi natur

200 g salată de cireşe, caise, piersici

A doua zi

Prânz: 200 g piept de pui la grătar

200 g soté de fasole verde

1 iaurt cu piersici

Cină: 150 g brânză degresată

200 g salată verde cu morcovi şi porumb

150 g salată cu piersici, caise, pere caramelizate

A treia zi

Prânz: 150 g şniţel din piept de pui

200 g salată de ardei roşii copţi

50 g îngheţată de piersici (2 piersici pasate, cu 1 linguriţă de miere)

Cină: 200 g salată de roşii cu ardei gras, piersici, dovlecei

100 g brânză slabă

1 felie de pâine integrală

A patra zi

Prânz: 250 g spaghete cu ton, ardei gras, usturoi şi parmezan

1 iaurt cu piersici şi miere

Cină: 300 g păstrăv la cuptor cu roşii şi lămâie

100 g salată de morcovi raşi cu porumb şi lămâie

1 grepfrut

A cincea zi

Prânz: 1 ardei gras roşu umplut cu orez şi cu pui

1 felie de pâine integrală

100 g salată cu piersici, caise şi pepene galben

Cină: 150 g piept de curcan la cuptor

100 g soté de mazăre verde cu morcovi

1 piersică

A şasea zi

Prânz: 200 g salată de orez cu fasole verde, mazăre, roşii şi ton

1 felie de pâine integrală

50 g îngheţată de piersici

Cină: 200 g păstrăv la grătar cu lămâie

100 g cartofi natur

1 iaurt cu piersici

A şaptea zi

Prânz: 150 g brânză slabă dulce

150 g salată cu roşii, piersici, ardei gras roşu, dovlecei

1 felie de pâine integrală

Cină: 150 g salată de paste integrale cu 100 g şuncă slabă, roşii şi castraveţi

2 piersici