Dieta anticolesterol

1 2 jpg jpeg

Îţi imaginezi că numai produsele pline de grăsimi ca mezelurile, untul sau slănina ridică nivelul de colesterol „rău”. Ei, bine nu-i aşa! Stresul, consumul exagerat de zahăr, fumatul şi alcoolul sunt la fel de vinovaţi ca şi grăsimile. De aceea, îţi propunem o dietă anticolesterol de două săptămâni, prin care să elimini grăsimile rele din organism şi, de ce nu, să dai jos şi 2-3 kilograme. Mic dejun, la alegere 200 g iaurt degresat + 4 linguri fulgi de ovăz; 200 ml lapte + 4 linguri fulgi de ovăz; 1 ceaşcă de ceai verde îndulcit cu miere. Pont! Consumă zilnic 4 linguri de fulgi de ovăz, astfel reduci cu 15% nivelul de grăsimi din organism. Substanţele active din ovăz împiedică ficatul să mai elibereze grăsimile în sânge. Ceaiul verde contribuie la eliminarea grăsimilor care se depun pe pereţii vaselor sangvine. Doza zilnică este de două căni pe zi, îndulcit numai cu miere. Prânz, la alegere 250 g salată: 2 avocado, 100 g piept de pui fript, 2 roşii şi 1 ardei gras; 250 g salată verde cu ton în suc propriu, ridichi şi ceapă verde; 200 g sardină pe grătar + 3 linguri mujdei + 150 g fasole verde sote;

Află continuarea dietei pe clickpentrufemei.ro