Desert de post: negresa, gustul copilariei fara griji

1 desert de post jpg jpeg

Zilele de post pot pune in dificultate creativitatea culinara, de aceea avem o propunere pentru tine. Cu aceasta reteta de desert de post ii vei impresiona pe toti. Nimeni nu isi va da seama ca in compozitie nu ai pus lapte si unt.

Prepara acest desert de post si lasa-i pe invitati sa se bucure de aroma intensa de cacao si de gustul delicios! Stiai ca negresa este unul dintre cele mai apreciate deserturi in sezonul rece? Sunt multe retete de negresa, iar noi am ales-o pe cea mai simplu de preparat. Trebuie sa o incerci si tu in perioada postului. S-ar putea sa descoperi ca nu te vei putea desparti nici dupa aceea de farmecul ei.

Desert de post: ingredientele necesare pentru negresa

1 1/2 cana de faina;

1 cana de zahar;

1/3 cana de cacao;

1/2 de cana de apa;

1/2 de lingurita de praf de copt;

putina sare;

1 pliculet de zahar vanilat;

1/2 de cana de sos de mere;

Pentru glazura

1 cana de zahar;

6 linguri de amidon de porumb;

4 linguri de cacao;

1 cana de apa;

2 linguri de ulei;

1/2 de lingurita de esenta de vanilie.

Cum prepari negresa de post

Amesteci ingredientele uscate intr-un bol (faina, zaharul, cacaua, praful de copt si sarea). Dupa aceea, adaugi apa si sosul de mere si amesteci totul bine. Trebuie sa te asiguri ca nu raman cocoloase in compozitie.

Pui hartie de copt intr-o tava, dupa care intinzi si compozitia pentru negresa de post. Introdu tava in cuptor timp de 20 – 25 de minute, la 180 de grade. Verifici compozitia inainte de a o scoate din cuptor.

Intre timp, pregatesti glazura pentru negresa de post. Amesteci intr-o tigaie zaharul, amidonul si cacaua, apoi torni si apa.

Pui tigaia pe foc si o tii 2 minute pana cand incepe sa fiarba si zaharul sa se topeasca. O iei de pe flacara, dupa care adaugi ulei si esenta de vanilie.

Dupa ce scoti negresa de post din cuptor, torni aceasta glazura deasupra. Este atat de delicioasa, ca iti va fi greu sa te opresti la o singura bucata.