Oamenii din Japonia au un obicei pe care nu il abandoneaza niciodata: beau apa imediat cum sa trezesc. Conform medicinei de acolo, tratamentul cu apa apara organismul de boli grave.

Apa este singurul tratament pentru dureri de cap, dureri musculare, probleme cu inima, artrita, tahicardie, epilepsie, obezitate, bronsita, astm, tuberculoza, meningita, probleme cu rinichii, voma, gastrita, diaree, diabet, constipatie, probleme cu vdere, cancer uterin, probleme menstruale, infectii ale nasului si gatului.

Cum se tine tratamentul cu apa

1. Bea 4 pahare cu apa, de 160 ml fiecare, imediat cum te trezesti, inainte de a te spala pe dinti.

2. Spala-te pe dinti si clateste bine gura. Nu bea nimic pentru urmatoarele 45 de minute.

3. Ia micul dejun si bea ceaiul tau preferat sau doar apa.

4. Nu bea si nu manca nimic timp de doua ore dupa ce termini mesele.

Cat dureaza tratamentul:

Hipertensiune - 30 de zile
Gastrita - 10 zile
Diabet - 30 de zile
Constipatie - 10 zile
Cancer - 180 de zile
 

Doza zilnică recomandată

În funcţie de greutatea corporală, fiecare persoană ar trebui să bea o anumită cantitate de apă pentru a-şi menţine corpul hidratat. De exemplu, o persoană slabă nu are nevoie să bea la fel de multă apă precum o persoană cu o conformaţie robustă.

Potrivit specialiştilor, pentru fiecare kilogram este necesară o cantitate de 50 ml de apă.

Bea apă întreaga zi

Pentru a-ţi menţine în permanenţă organismul hidratat, este indicat să bei apă pe tot parcursul zilei, cu înghiţituri mici, ci nu o cantitatea mare dintr-o dată, când corpul a ajuns să fie puternic deshidratat.

Începe-ţi fiecare dimineaţă cu un pahar de apă, pentru a te ajuta să cureţi tractul digestiv, pentru a îmbunătăti metabolismul şi pentru a reduce pofta de mâncare, în cazul în care vrei să slăbeşti.

Renunţă la băuturile nesănătoase

Chiar dacă bei zilnic 2 litri de lichide, nu înseamnă că organismul este hidratat, deoarece nicio altă băutură nu poate înlocui apa. Aşadar, evită să bei alcool sau băuturi carbogazoase.

Consumă alimente cu un conţinut mare de apă

O altă modalitate cu ajutorul căreia poţi avea suficient de multă apă în organism constă în consumul fructelor şi legumelor bogate în apă. Printre acestea se numară castravetele, spanacul, ţelina, ardeii, morcovii, dovleceii, vinetele, roşiile, ananasul, căpşunile, grepfrutul şi perele.