De ce este necesar să faci mişcare şi în sezonul rece

1 2 jpg jpeg

Cu cât este mai activă viaţa ta cu atât te vei bucura mai mult de o stare de sănătate şi de bine.

Activitatea fizică pe lângă faptul că ajută la o mai bună oxigenare a organismului, asigură o mai bună circulaţie sangvină, iar potrivit unui studiu suedez publicat în British Journal of Sports Medicine, sportul are o legătură directă cu longevitatea.

Pe lângă faptul că măreşte speranţa de viaţă, activează şi metabolismul. Practic activitatea fizică efectuată regulat este unul dintre cei ami buni stimulenţi metabolici, care în acelaşi timp contribuie la creşterea masei musculare.

Accelerează detoxifierea organismului

2 jpg jpeg

Sportul este cel mai bun remediu pentru a îmbunătăţi funcţiile plămânilor, inimii, rinichilor, sistemului nervos mai ales că facilitează eliminarea din corp a toxinelor şi a deşeurilor metabolice.

Practic a face mişcare ar trebui să fie echivalent cu prevenirea îmbătrânirii premature a organismului tău, în primul rând contribuie la reducerea nivelului de colesterol rău şi a trigliceridelor, prin urmare sănătatea vaselor sangvine permite o circulaţie mult mai bună către organe, ceea ce înseamnă prevenirea formării plăcilor de grăsime pe pereţii diferitelor organe şi a arterelor.

Află care sunt cele mai bogate alimente în colesterol AICI

Contribuie la menţinerea greutăţii

2 jpg jpeg

Cu cât vei face sport mai des cu atât mai viguroşi vor fi plămânii tăi iar nivelul de oxigenare şi energie a întregului organism va fi mult mai bun.

În plus îţi va fi mult mai uţor să îţi ţii greutatea sub control, mai ales că sportul influenţează mult raportul grăsime- muşchi în favoarea obţinerii de ţesut muscular. Astfel că masa musculară te va ajuta să arzi grăsimi inclusiv atunci când eşti în stare de repaos şi în acelaşi timp va contribui la creşterea ratei metabolice bazale.

Cel mai bun remediu pentru o inimă sănătoasă

Odată cu îmbătrânirea pereţii inimii devin mai groşi, în timp ce cavităţile inimii devin mai mici. Astfel că, această “inima mica si groasa” contribuie substanţial lşa apariţia riscul de insuficienţă cardiacă, adică muşchiul inimii nu poate pompa suficient sânge pentru a satisface cerinţele normale ale organismului.

Specialiştii care au studiat acest fenomen, au observat cum după începerea unui program de activităţi fizice făcute în mod constant, îmbunătăţirile s-au observat atât la nivel fizic cât şi mintal.

Mai ales femeile care au un stil de viaţă activ reuşeşc astfel să îşi păstreze densitatea osoasă înaltă, chiar dacă acestea sunt cel mai expuse la a dezvolta osteoporoză.

Practic sportul le ajută să dobândească un tonus muscular bun şi totodată să mineralizeze oasele, să întărească articulaţiile cât şi tendoanele.