Nu e atât de celebru ca „fratele“ lui verde, dar are efecte binefăcătoare în organism. Consumul frecvent al acestui ceai ne poate pune la „adăpost” şi de unele boli, după cum arată studiile.

Protejează inima

Consumul zilnic a 3 căni de ceai negru (o cană fiind echivalentul a 250 ml) are un efect pozitiv asupra sănătăţii cardiovasculare, potrivit unei cercetări. În plus, băutura aromată ar scade cu 11 % riscul de infarct miocardic. De asemenea, are efect protector şi contra colesterolului „rău”, iar consumul moderat este asociat şi cu menţinerea teniunii în cote normale.

Poate preveni diabetul

Persoanele care consumă ceai negru – 1-2 ceşti pe zi – au un risc mai mic de a face diabet de tip 2, potrivit unei cercetări. De asemenea, cei care sunt diagnosticaţi cu această afecţiune este bine să includă în dietă această băutură, care reduce procesul inflamator, ajutând organismul să lupte mai bine cu boala.

Aduce buna dispoziţie

Teina, substanţă vegetală asemănătoare cofeinei, are acţiune energizantă, inducând buna dispoziţie. În plus, stimulează circulaţia sângelui către creier, îmbunătăţindu-i activitatea. Unul dintre compuşii benefici din ceaiul negru este un aminoacid care induce relaxarea şi ne ajută să ne concentrăm.

Timpi de infuzare

-Ceai negru simplu: 5-7 minute

-Ceai negru frunze întregi: 3-5 minute

-Ceai negru aromatizat: 3-5 minute