Dacă vrei să protejezi sănătatea rinichilor tăi, ţine cont de aceste sfaturi

1 2 jpg jpeg

Ca întreg organismul să funcţioneze corespunzător, rinichii tăi trebuie fie într-o stare bună, dacă nu vrei să ai probleme de sănătate. Cele mai evidente semne care indică faptul că nu funcţionează aşa cum ar fi normal sunt: schimbarea culorii urinei, stările de vomă, anemia, dificultăţile respiratorii, oboseala, senzaţia de mâncărime, respiraţie urât-mirositoare.

Iată factorii care influenţează în mod negativ sănătatea rinichilor tăi şi de care ar trebui să scapi imediat:

1. Bei prea puţină apă

Dacă consumi prea puţină apă, rinichii pot începe să nu mai funcţioneze aşa cum trebuie, pentru că în acel moment sângele devine mai concentrat şi ajunge mai greu înspre rinichi. Aceştia nu mai pot elimina toxinele acumulate, ceea ce într-un final duce la acumulări de toxine în organism. Ca să previi această situaţie, este indicat să consumi 10-12 pahare de apă zilnic.

2. Bei prea multă cafea

Cafeina consumată în cantităţi mari poate avea efect dăunător din cauza faptului că ridică tensiunea şi suprasolicită rinichii. Pe termen lung, consecinţele pot fi chiar grave. Un studiu internaţional referitor la sănătatea rinichilor a arătat conexiunea dintre excesul de cafeină şi pietrele la rinichi, din cauza eliminării calciului din urină într-o cantitate mai mare. Poţi bea în continuare cafea, dar să ai grijă să nu depăşeşti consumul a 2 ceşcuţe pe zi.

Citeşte mai multe pe această temă AICI