Cum vă armonizaţi dorinţele sexuale

1 2 jpg jpeg

Atunci când unul dintre parteneri este refuzat, el nu se mai simte dorit şi apreciat din punct de vedere sexual, iar de aici se pot naşte frustrările. Însă nu trebuie să iei un refuz ca pe un sfârşit. Aceste situaţii pot fi evitate atâta vreme cât ştiţi de unde vine desincronizarea în apariţia dorinţei sexuale. Nu există vinovaţi pentru această situaţie!

Dispoziţia sexuală este dictată nu doar de creier, ci şi de factori biologici, lucru ce poate face sincronizarea destul de dificilă, însă nu imposibilă atâta vreme cât fiecare este dispus să acorde atenţie dorinţelor partenerului şi să facă, măcar din când în când, compromisuri.

Femeile au libidoul crescut seara

Un studiu al cercetătorilor Universităţii Washington din SUA arăta că doar 50% din contactele sexuale au loc atunci când ambii parteneri sunt excitaţi. Şi la bărbaţi, şi la femei, dorinţa sexuală este influenţată de acelaşi hormon: testosteronul. Nivelul acestui hormon este mai mic la femei decât la bărbaţi, ceea ce explică apetitul sexual mai mare al bărbaţilor.

Este un lucru ştiut că libidoul bărbaţilor este foarte ridicat dimineaţa. Atunci, nivelul testosteronului este cu 30% mai mare decât în restul zilei. Femeile, în schimb, nu au o dorinţă sexuală atât de intensă dimineaţa, ci după-amiaza (specialiştii au calculat că între orele 16.00 şi 20.00) şi seara, în jurul orei 22.00. În această situaţie, va trebui ca unul dintre voi să facă un compromis, pentru că altfel nu putem înfrânge diferenţele biologice dintre cele două sexe.

Mai poţi citi şi:

- De ce doare actul sexual

- 7 factori care ,,ucid" dorinţa sexuală

- Aşa-ţi creşti performanţele sexuale!

Şi anotimpul ne influenţează

S-a observat că şi anotimpul ne controlează, într-o oarecare măsură, libidoul. La femei, dorinţa sexuală creşte primăvara, în timp ce la bărbaţi devine mai intensă la început de vară. Din fericire, pe toată durata verii, ambele sexe sunt mai deschise la relaţii intime, iar aceasta datorită luminii intense, care stimuează hormonii dorinţei sexuale.

Stresul este un alt factor care poate crea desincronizare în cuplu. Bărbaţii se eliberează de stres cu ajutorul sexului, pe când femeile nu se pot gândi la o apropiere fizică atâta vreme cât sunt tensionate. Ele au nevoie să se elibereze de stres mai întâi, să se îndepărteze de situaţiile care le-au generat tensiuni.

În general, libidoul femeilor este mai uşor influenţat de stările psihice, faţă de cel al bărbaţilor. Dacă partenerul iniţiază un moment intim atunci când ea este stresată, are toate şansele să se izbească de un refuz. Prin urmare, fiecare trebuie să fie receptiv la starea celuilalt şi să arate înţelegere.

Pofta vine mâncând...

Creierul este cel mai important organ sexual, ceea ce se traduce prin faptul că dorinţa este mai întâi psihică şi abia apoi fizică - fiind materializarea primei. Privind problema în acest mod, putem spune că orice desincronizare de natură biologică poate fi „corectată” aducându-i partenerului dispoziţia necesară pentru a se implica în apropierea intimă. Totul ţine deci de modul în care îi stârneşti dorinţa, iar aceasta presupune o atmosferă frumoasă şi un preludiu incitant.