Cum se asimilează mai bine calciul

1 2 jpg jpeg

Este cunoscut faptul că lactalele conţin o doză bună de calciu pe lângă ceilalţi nutrimenţi conţinuţi. Însă un aspect destul de important de precizat este faptul că un consum ridicat de lactate poate duce la o cantitate mare de calciu neabsorbit de către organism şi asta din cauza faptului că acest mineral trebuie administrat întotdeauna împreună cu magneziu pentru ca organismul să asimileze cantitatea corectă.

Şi astfel am un alt motiv pentru care nu este indcat să apelezi la dietele drastice, disociate sau să te abţii de la mâncare. Dieta variată şi bogată calitativ este necesară bunei funcţionări a organismului.

Specialiştii afirmă că în jur de 70% dintre femei mai ales, care iau suplimente alimentare pentru calciu nu iau şi magneziu. Pericolul cel mai mare se poate resimţi asupra sănătăţii deoarece mai puţin de jumatate din calciu ngerat din alimente este absorbită la nivelul intestinului, iar restul este eliminat, în cazul fericit sau se transformă în pietre la rinichi sau se transportă către ţesuturile moi unde se va calcifia.

Magneziu ajută la absorbţia calciului

2 jpg jpeg

Pentru efecte benefice şi de durată calciul şi magneziu trebuie administrate împreună, mai ales pentru că magneziu ransformă vitamina D în forma sa activă şi astfel ajută la o mai bună absorbţie a calciului în organism.

Mai mult de atât magneziul este responsabil cu stimularea hormonului cunoscut sub numele de calciton, hormon ce ajută la conservarea masei osoase, şi totodată împiedică trecerea într-o cantitate prea mare a calciului în sânge. În acest fel, magneziu administrat împreună cu calciul va ajuta la evitarea formării anumitor afecţiuni precum osteoporoză, artrită, pietre la rinichi sau chiar şi atacul de cord.

Aceste două elemente, calciul şi magneziu au o importanţă vitală mai ales la nivel celular, Organizaţia mondială a Sănătăţii recomandă adulţilor un aport de o mie de miligrame de calciu pe zi şi să se ţină de cont de cantitatea de calciu administrată prin intermediul alimentelor.

Pericolul lipsei de magneziu

2 jpg jpeg

Vrei să ai o masă osoasă sănătoasă şi să te fereşti de fracturi sau osteoporoză? Atunci clar ai nevoie printre altele de un nivel de calciu optim în organism. Însă pentru a obţine acest efect este nevoie de magneziu.

Vitaminele şi mineralele se află într-o strânsă legătură, mai ales că o doză sporită de calciu în organism poate contribui la calcifierea arterelor, problemă ce poate predispune la boli grave cardiovasculare.

Magneziul ajută la menţinerea calciuzlui dizolvat în sânge împiedicându-l să se depoziteze întâmplător şi să se calcifieze

În plus, magneziul este responsabil cu menţinerea sănătăţii inimii, vindecarea migrenelor, atenuarea durerilor existente în corp, tratatea anxietăţii, vindecarea constipaţiei sau chiar şi prevenirea diabetului.

Asigură-te că ai o dietă bogată din punct de vedere nutriţional şi nu evita mai ales alimente precum algele, tărâţea de grâu şi germenii, migdale, caju, melasa, drojdie de bere.