Cum scapi de tartru si placa bacteriana rapid. Clateste-ti gura cu aceasta solutie naturala

1 2 jpg jpeg

Tartrul este o placa de culoare galbena care se acumuleaza pe suprafata dintilor, in apropiera gingiilor. De obicei, este cauza de igiena orala precara.

Tratamentul obisnuit pentru placa se realizeaza la medicul stomatolog, insa ai la indemana si niste remedii care vor indeparta tartrul si fara o vizita la dentist.

Seminte de in - Mesteca bine cateva linguri de seminte de in, insa nu le ighiti. Apoi foloseste periuta de dinti pentru a-ti freca dinti cu aceste seminte. Clateste cu apa la final. Semintele de in iti faca dintii sa straluceasca in mod natural si elimina tartrul rapid.

Sare de mare - Pune o cantitate mica de sare de mare pe periuta de dinti si spala-te in mod regulat. Clateste cu apa calda la final. Repeta de doua-trei ori pe saptamana.

Poti folosi sarea de mare si ca apa de gura naturala. Dilueaza jumatate de lingurita de sare de mare intr-un pahar cu apa si clateste gura cu ea. Sarea de mare are proprietati antibacteriene care elimina respiratia neplacuta si albesc dintii. 

Românii nu acordă importanţa cuvenită igienei dentare, arată concluziile unui studiu recent efectuat în 7 oraşe din ţară. Atât adulţii, cât şi copiii ajung la medicul stomatolog doar atunci când durerea este insuportabilă, iar caria imposibil de tratat.

Astfel, 75% dintre copiii cu vârsta sub 13 ani au carii pe dinţii temporari. Mai grav este că 4 din 10 copii au carii netratate pe dinţii definitivi, ceea ce afectează de timpuriu starea generală a danturii. Totodată, 38% dintre copii care nu au carii au probleme cu placa dentară, care le favorizează. Periuţa, schimbată la 2 ani Populaţia din mediul rural a început să acorde mai multă importanţă igienei orale, cu toate că măsurile sunt insuficiente pentru o igienă corectă.

Consumul de pastă de dinţi s-a dublat faţă de anul precedent, o persoană ajungând să consume un tub în 3 ani în loc de 6. Probleme sunt şi la schimbarea periuţei de dinţi. Dacă în mediul urban, un român foloseşte periuţa în medie cam 2 ani, la ţară, aceasta este schimbată o dată la 10 ani.

Pentru a preveni şi trata din timp problemele dentare, medicii recomandă periajul dinţilor de două ori pe zi, controale regulate la stomatolog, precum şi schimbarea periuţei la 3 luni.