Cum să previi diabetul zaharat! Micile schimbări care te ajută să nu te îmbolnăveşti

1 2 jpg jpeg

În ziua de astăzi, diabetul a devenit o epidemie, iar cei ce suferă de această boală au o şansă de trei ori mai mare sa facă un atac de cord. În Statele Unite, diabetul este de asemenea principala cauză a orbirii adulţilor, a insuficienţei renale şi a amputărilor unui membru în cazuri extreme.

Diabetul apare atunci când în sânge există prea multă glucoză sau zahăr. Prediabetul inseamnă că există un nivel de zahăr în sânge care este mai mare decât în mod normal, dar nu suficient de ridicat pentru a fi considerat diabet. Diabetul poate fi clasificat în două tipuri:

Diabetul de tip1, în care organismul nu produce îndeajuns de multă insulină moment în care se ajunge la injecţii zilnice. Acest tip nu are legătură cu prediabetul şi/ sau obezitate.

Diabetul de tip 2, în care celulele din corp sunt rezistente la insulină, şi este în cele mai multe cazuri cauzat de obezitate sau de un stil de viaţă nesănătos. Acest tip este cel legat de prediabet, şi poate fi prevenit prin câteva schimbări simple.

Primul pas pentru a-l preveni este să faci analize ample, iar cu cât mai devreme faci acest lucru cu atât va fi mai uşor să previi diabetul. Pe de altă parte, s-a demonstrat clinic că cei ce suferă de prediabet şi care participă la un program structurat de schimbare a stilului de viaţă pot reduce drastic riscul de a dezvolta diabet zaharat de tipul 2, cu 58% sau chiar mai mult. Modificări ale stilului de viată includ consumul de alimente mai sănătoase, creşterea activitătii fizice şi scăderea stresului. Cheia succesului este integrarea acestor schimbări în viaţa de zi cu zi, mai degrabă decât să ţii o dietă drastică ocazională, sau să mergi la un curs intensiv de sport din când în când.

Dacă suferi de prediabet, este indicat să discuţi cu oameni care suferă de aceeaşi afecţiune, pentru a face parte dintr-un comunitate care să te susţină şi să te înţeleagă. De asemenea, încearcă să ţii un jurnal cu toate alimentele pe care le consumi, şi arată-le unui doctor specializat, pentru a te asigură că nu îţi asumi niciun risc când vine vorba de produsele alimentare. Exerciţiile fizice sunt extrem de importante, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să îţi faci un abonament la sală! Dacă foloseşti transportul în comun, încearcă să cobori cu o staţie înainte şi să o iei pe jos, iar dacă mergi cu maşina, parchează cât mai departe de intrarea în clădire.

Aceste câteva mici schimbări te vor ajuta să duci un stil de viaţă mai sănătos şi să scazi considerabil riscul de a face diabet.