Cum sa faci cea mai gustoasa prajitura cu nuci si cafea

1 cum sa faci cea mai gustoasa prajitura cu nuci si cafea emgz jpg jpeg

Aceasta prajitura cu nuci si cafea are si un topping de unt cu espresso. Este perfecta in zilele racoroase de iarna, alaturi de o cana de cafea sau un ceai fierbinte.

Pentru a o prepara ai nevoie de mai putin de 30 de minute. Timpul de gatire este de pana la o ora. 

Ingrediente blat

- 150 g nuci macinate - 50 g faina - 150 g zahar tos - un plic praf de copt

Ingrediente crema

- 200 g unt

- 150 g zahar pudra

- 50 g nuca prajita si zdrobita

- 20 ml cafea fiarta (cu zat)

- un plic vanilie

Glazura

1 plic glazura de cacao

Mod de preparare:

Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine se adauga, pe rand, 6 galbenusuri, batand dupa fiecare. In spuma se adauga treptat faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt.

Se amesteca usor. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la o tempertura de 180 grade C aproximativ 20 minute. Blatul se incearca cu o scobitoare. Faca aceasta iese curata blatul este copt.

Crema - Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si zaharul vaniliat. Se adauga pe rand cele doua galbenusuri ramase de la blat apoi cafeaua fiarta, nuca prajita si zdrobita. Pentru o aroma mai puternica se poate adauga si zat de cafea.

Asamblare - Peste blatul rece se toarna crema, se distribuie uniform pe toata suprafata blatului, apoi se intinde glazura.