Aceasta prajitura cu nuci si cafea are si un topping de unt cu espresso. Este perfecta in zilele racoroase de iarna, alaturi de o cana de cafea sau un ceai fierbinte.

Pentru a o prepara ai nevoie de mai putin de 30 de minute. Timpul de gatire este de pana la o ora. 

Ingrediente blat

- 150 g nuci macinate
- 50 g faina
- 150 g zahar tos
- un plic praf de copt

Ingrediente crema

- 200 g unt
- 150 g zahar pudra
- 50 g nuca prajita si zdrobita
- 20 ml cafea fiarta (cu zat)
- un plic vanilie

Glazura

1 plic glazura de cacao

Mod de preparare:

Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine se adauga, pe rand, 6 galbenusuri, batand dupa fiecare. In spuma se adauga treptat faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt.

Se amesteca usor. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la o tempertura de 180 grade C aproximativ 20 minute. Blatul se incearca cu o scobitoare. Faca aceasta iese curata blatul este copt.

Crema - Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si zaharul vaniliat. Se adauga pe rand cele doua galbenusuri ramase de la blat apoi cafeaua fiarta, nuca prajita si zdrobita. Pentru o aroma mai puternica se poate adauga si zat de cafea.

Asamblare - Peste blatul rece se toarna crema, se distribuie uniform pe toata suprafata blatului, apoi se intinde glazura.