Cum să arzi mai repede grăsimile

2 jpg jpeg

Fără masa de seară

Un studiu recent din cadrul Universităţii Alabama din Birmingham, citat de Agerpres, a stabilit că participanţii care şi-au consumat toate caloriile într-un interval de şase ore, între 08.00 dimineaţa şi 14.00, au ars cu 6% mai multă grăsime şi au avut niveluri ale foamei mai stabile decât atunci când au consumat aceeaşi cantitate de calorii într-un interval de 12 ore, între 08.00 şi 20.00. Până la 12 ore după începutul unei perioade de postire, corpul arde încă glicogen, o moleculă care stochează glucoza. După 12 ore, corpul începe să ardă depozitele de grăsime, potrivit lui Peterson. Totuşi, Peterson a avertizat că arderea a 6% mai multă grăsime corporală nu a corespuns criteriilor cercetătorilor pentru atestarea unei diferenţe semnificative între cele două grupuri studiate. Asta înseamnă că diferenţa poate fi cauzată de şansă şi că rezultatele nu sunt semnificative din punct vedere statistic. În cadrul acestui studiu, care a fost prezentat la Adunarea anuală a Societăţii pentru combaterea obezităţii, 11 persoane supraponderale cu vârsta între 20 şi 45 de ani au participat la două faze de o săptămână ale experimentului. În prima dintre aceste faze, participanţii au început în ziua a patra a săptămânii să consume toate caloriile în intervalul 08-14.00. În cea de a doua fază, de control, tot în ziua a patra, ei au consumat toate caloriile între 08.00 şi 20.00. Fiecare participant a luat parte la ambele faze ale studiului. Pe lângă arderea grăsimilor, studiul a mai stabilit şi că nivelul foamei era mai stabil la participanţii care şi-au consumat caloriile într-un interval de şase ore. Cercetătorii au folosită o scară arbitrară de 100 de puncte şi le-au cerut participanţilor să acorde o notă pentru gradul de foame pe care îl resimt. Rezultatele au arătat că deşi nivelurile medii de foame erau la fel pentru ambele grupuri, participanţii care serveau toate mesele în şase ore aveau niveluri ale foamei care oscilau cu 12 puncte mai puţin decât cele ale persoanelor care mâncau inclusiv seara. Alimente care accelerează metabolismul

Condimentele, precum piperul şi ardeiul iute sunt indicate celor care au un metabolism leneş, doar dacă nu suferă de anumite afecţiuni digestive, precum ulcer sau gastrită.

Ardeii iuţi conţin capsaicină, care determină organismul să ardă mai repede depozitele de grăsime.