Stresul care apare ca urmare a deselor certuri din cuplu este unul dintre cauzele care cresc riscul de apariţie a hipertensiunii arteriale, arată cel mai recent studiu în domeniu.

Spre deosebire de femei, bărbaţii sunt mai predispuşi hipertensiunii şi altor probleme de sănătate care pot apărea din cauza deselor certuri din relaţie, adaugă specialiştii.
Pentru a vedea dacă există o legătură directă între stresul cauzat de problemele din cuplu şi starea de sănătate, cercetătorii de la Universitatea din Michigan, SUA, au realizat un studiu de amploare la care au participat mai mult de 1.300 de cupluri.
În primă fază, specialiştii au verificat starea de sănătate a voluntarilor la cercetare, după care i-au pus să răspundă la mai multe întrebări legate de relaţia de cuplu, certurile pe care partenerii le au şi impactul lor asupra sănătăţii.
După ce au analizat răspunsurile participanţilor şi rezultatele testelor medicale, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că stresul cauzat de problemele din cuplu afectează în mod direct şi sănătate partenerilor.
,,Problemele din relaţie pot avea impact în mod direct asupra sănătăţii persoanei. Rezultatele obţinute au arătat că bărbaţii sunt mai afectaţi de stresul din relaţie şi cel de la locul de muncă. Principala problemă de sănătate care poate apărea este hipertensiunea arterială”, a afirmat Kira Birditt, autoarea cercetării.