Cum îţi influenţează ghimbirul viaţa sexuală

1 2 jpg jpeg

Ghimbirul este aliatul numărul unu pentru un sistem imunitar puternic, consumat cu regularitate va ţine răceala la distanşă. În plus, se pricepe de minune să stimuleze procesul natural de transpiraţie în felul acesta ajutând la eliminarea toxinelor din organism.

Poate fi consumat inclusiv de către persoanele gravide sau cele care au rău de maşină şi trebuie să parcurgă un drum lung.

Dacă în perioada menstruală te confrunţi cu dureri sau senzaţie de balonare poţi să apelezi la ceaiul de ghimbir sau chiar la comprese cu ghimbir aplicate pe zona abdominală.

Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, ghimbirul este folosit cu succes pentru a reduce inflamaţiile din corp, simptomele musculare resimţite după un efort îndelungat.

Reduce colesterolul rău

1 2 jpg jpeg

Pentru că intervine în demersul circulaţie sangvine, consumul de ghimbir stimulează circulaţia şi micşorează rata de închegare a sângelui prevenind în felul acesta apariţia cheagurilor de sânge pe traiectul arterelor mai ales.

Menţine un nivel al zahărului echilibrat în sânge şi este un bun adjuvant în cazul în care colesterolul rău este crescut.

În plus, ajută la intensificarea procesului de ardere al grăsimilor accelerând astfel metabolismul.

Un bun adjuvant afrodisiac

Beneficiile sale nu se opresc aici, tocmai pentru că ajută la o mai bună circulaţie sangvină, consumul periodic de ghimbir direcţionează fluxul sangvin mai ales către organele genitale, iar anumite culturi se bazează pe faptul că acesta are reale proprietăţi afrodisiace.

Celebra carte Kama sutra menţionează faptul că ghimbirul poate trata disfuncţiile erectile, împiedică ejacularea precoce la bărbaţi şi este capabil să regleze ciclul menstrual la femei.

Mai mult de atât, pare un bun tratament pentru afecţiuni precum candida sau cistită, probleme atât de des regăsite la femei.

Totul datorându-se capacităţilor sale antiinflamatoare şi de stimulare a circulaţiei sangvine.

Află cum îţi poţi menţine silueta cu ajutorul ghimbirului AICI

Cum se poate consuma ghimbirul

Cea mai des întâlnită formă de consum a sa fiind sub formă de ceai, însă poţi să îl adaugi şi în salate, sucuri sau smoothie-uri de legume ori fructe.

2-3 centimetri de ghimbir ras va aduce foarte multe beneficii întregului organism.

O altă modalitate de a-l consuma este să adaugi un pic de ghimbir ras în apă şi să o consumi pe parcursul zilei, gustul său uşor picant îţi va distrage atenţia de la faptul că bei apă, mai ales dacă nu te împaci foarte bine cu ideea de a consuma apă.

Pentru a prepara ceaiul de ghimbir ai nevoie de o linguriţă de ghimbir la doar două căni de apă. După ce apa a fiert adaugă ghimbirul ras sau feliat şi lasă la infuzat 10 minute.

Poţi să adaugi ulterior în acest ceai, zeama de la o lămâie şi se recomandă a se consuma 2-3 căni pe zi pentru a resimţi calităţile sale minunate.

Acest ceai te va ajuta să scapi şi de surplusul adipos mai ales din jurul taliei, minunat nu?

Dacă vrei să experimentezi apa cu ghimbir atunci pune într-un vas de 1 litru apă şi adaugă ghimbir pisat două linguriţe şi pune-l peste noapte la frigider acoperit.

Efectul său puternic antioxidant te va face să scapi de kilograme, de insomnii, de semnele anilor de pe chipul tău fără să îţi schimbi tabieturile în totalitate.

Ce contraindicaţii are ghimbirul

În cazul în care depăşeşti doza zilnică recomandată şi anume 5 grame, te poţi confrunta cu iritaţii la nivelul pielii, gaze sau iritaţia cavităţii bucale.

Dacă suferi de boli de sânge, un consum exagerat te poate predispune la sângerări abundente.

Bucură-te de sănătate şi de secretele naturii cu limită şi răspundere.