Consultaţii online gratuite pentru bolnavii de inimă care stau acasă din cauza epidemiei de coronavirus

1 screenshot 2020 03 25 at 20 05 18 png png

Pacienţii cu afecţiuni cardiace vor putea fi consultaţi prin intermediul internetului, de medicii specialişti cardiologi de la ARES, în cadrul campaniei #STAIACASĂ cu inima sănătoasă.

Medicii avertizează că bolnavii de inimă sunt printre cei mai vulnerabili în faţa infecţiei cu noul coronavirus. Potrivit celui mai recent buletin clinic emis de Colegiul American de Cardiologie, rata de mortalitate în cazul persoanelor cu afecţiuni cardio-vasculare care contractează virusul este de 10,5%, în timp ce în cazul pacienţilor cu hipertensiune această rată este de 6%. În cazul cardiacilor, orice destabilizare a echilibrului metabolic fragil le poate pune viaţa în pericol. Medicii ARES le oferă acestor pacienţi consultaţii online pro bono, pentru monitorizarea, calibrarea tratamentului şi prevenirea unor evenimente cardiovasculare acute.

Consultaţiile online pot fi programate prin accesarea site-ului www.centrele-ares.ro şi completarea unui formular de pre-consultaţie în care se detaliază problema medicală şi se încarcă eventualele documente medicale. Pacienţii pot opta pentru o consultaţie virtuală sau pentru a primi recomandări medicale via e-mail.

În astfel de vremuri, trebuie să rămânem uniţi şi să avem grijă unii de ceilalţi. Pacienţii cardiaci sunt printre cei mai vulnerabili în faţa infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Nu îi putem abandona. Am căutat o soluţie pentru ca ei să poată rămâne acasă, în siguranţă, dar să şi beneficieze constant de monitorizarea unui medic specialist cardiolog” a declarat dr. Oren Iancovici, CEO ARES.

Activitatea ARES continuă pentru cazurile urgente. Pentru pacienţii la care, în urma discuţiilor cu medicii cardiologi, se stabileşte că este necesară deplasarea la spital pentru investigaţii sau proceduri intervenţionale, ARES a pregătit măsuri de igienă şi siguranţă: triajul pacienţilor în afara clădirii spitalului, scanarea temperaturii corporale la intrarea în spital, înăsprirea măsurilor de igienă, permiterea accesului în spital numai pentru pacienţi şi personal medical, cazarea câte unui singur pacient în rezerve, pentru a limita contactul cu cei din jur.

Misiunea ARES în România este să asigure accesul unui număr cât mai mare de pacienţi la tratamente inovatoare care păstrează integritatea corporală. De-a lungul celor peste 9 ani de activitate, la ARES au avut loc 14 premiere medicale naţionale şi internaţionale.