Combinaţii sănătoase de alimente de Sărbători

1 2 jpg jpeg

„Unde-s doi puterea creşte” este valabil şi în privinţa alimentelor. Dacă le consumi separat sunt sănătoase, dar împreună îţi aduc şi mai multe beneficii nutriţionale. Uneori însă, asocierea lor aduce mai mult decât un gust îmbunătăţit: beneficii pentru o sănătate de fier. Iată câteva exemple! Scapă de toxine cu roşii cu broccoli Pentru a evita indigestiile şi constipaţia, alege alimente care previn acumularea toxinelor, aşa cum sunt broccoli şi roşiile. Pe lângă licopen, o substanţă cu putere mare de detoxifiere, pe care roşiile o au din plin, broccoli îţi oferă multă vitamina C şi enzime detoxifiante. Mai mult, dacă le mănânci mai des în această formulă, te feresc de mai multe tipuri de cancer, pentru că acţionează asupra celulelor canceroase şi le distrug. Peşte cu vin, pentru sănătatea inimii Nici inima nu trebuie neglijată în această perioadă de mari emoţii. Somonul, tonul, codul, păstrăvul sau sardinele sunt unele ditre cele mai bune surse de Omega-3, acizi graşi care îţi protejează inima. Ştiai că un pahar de vin ajută la absorbţia acizilor graşi Omega-3 din peşte?

Aceşti acizi graşi au un rol important în producerea unor substanţe numite prostaglandine, care reglează tensiunea arterială şi procesul de coagulare a sângelui. Pe de altă parte, vinul conţine antioxidanţi numiţi polifenoli. Chiar acestea sunt substanţele care susţin asimilarea acizilor graşi Omega-3.

Te-ar mai putea interesa:

Sfaturi pentru a nu te îngrăşa de Crăciun

Fără dureri de stomac de Sărbători!

Combinaţia miere - scorţişoară este folosită de secole mai ales de medicina orientală atât pentru indigestie, cât şi pentru eczeme sau pierderea auzului. O poţi încerca şi tu! Dacă ai arsuri la stomac, o lingură de miere în care ai adăugat puţin praf de scorţişoară te va calma. În plus, pentru îmbunătăţirea auzului, poţi lua câte o linguriţă de miere cu scorţişoară dimineaţa şi seara, înainte de mese, iar pentru tratarea eczemelor, foloseşte aceeaşi mixtură, pe care o întinzi pe zona afectată.

- Alege un mic dejun la care nu trebuie să-ţi lipsească un fruct, un ou sau nuci

- Umple-ţi farfuria mai întâi cu ceea ce este mai sănătos în meniu, cum ar fi friptură cu carne slabă şi garnitură de legume

- Mănâncă fără să te grăbeşti

- Renunţă la pâine sau consumă cât mai puţină

-Prepară în loc de prăjituri cu creme plăcinte cu mere sau cu dovleac