Ciocolata: ce conţine şi câte calorii are

1 alimente bogate in magneziu jpg jpeg

Ciocolata cu peste 70% conţinut de cacao este nu numai o gustare delicioasă, ci şi un aliment care previne multe boli. Totuşi, nu uita că este şi o sursă importantă de calorii.

Avantaje pentru sănătate

Ciocolata conţine magneziu, zinc, cupru şi seleniu. „Flavonoidele (printre care catechina şi epicatechina), antioxidanţii din cacao, favorizează o mai bună circulaţie a sângelui“, se arată în cartea „200 de alimente care ne vor binele“ scrisă de Jean-Marie Delecroix. Cacaua conţine, de asemenea, fosfor, fier, mangan, potasiu şi vitaminele B2 şi B3. Ea are proprietăţi diuretice şi, datorită flavonoidelor, contribuie la „desfundarea“ arterelor.

30 g de ciocolată neagră acoperă 10% din necesarul zilnic de fier. Capacitatea oxidantă a pudrei de cacao este, se pare, de 4-5 ori mai mare decât aceea  a ceaiului negru, de 2-3 ori mai mare decât a ceaiului verde şi de 2 ori mai mare decât cea a vinului, potrivit studiilor.

Tabel

Ciocolată cu 85% cacao

100 g

Calorii                        627

Proteine                   8        

Lipide                        57

Carbohidraţi                       18

Ciocolată albă

100 g

Calorii                       535

Proteine                   5

Lipide                        30

Carbohidraţi                       63

Ciocolată amăruie 55%

100 g

Calorii                       535

Proteine                   7

Lipide                        35

Carbohidraţi                       55

Ciocolată cu căpşuni

100 g

Calorii                       544

Proteine                   7

Lipide                        33

Carbohidraţi                       54

Ciocolată cu alune

100 g

Calorii                       550

Proteine                   5

Lipide                        34

Carbohidraţi                       58

Ciocolată cu lapte

100 g

Calorii                       520

Proteine                   4

Lipide                        28

Carbohidraţi                       62