Ciocolata, argumente pro şi contra

1 2 jpg jpeg

Este un aliment dietetic Unele cercetări au scos la iveală contribuţia pe care o are cacaua naturală în limitarea numărului de calorii absorbite de organism în timpul digestiei, datorită acţiunii anumitor enzime care previn absorbţia unor grăsimi şi a amidonului. Menţin inima sănătoasă Un studiu de anvergură al Universităţii Harvard, din 2010, a arătat că persoanele care consumă regulat porţii mici de ciocolată au un risc cu până la 32% mai mic de a face accident cardiovascular. Flavanolii, compuşi din cacao, activează enzime care, la rândul lor eliberează oxid de azot, care ajută la relaxarea şi la dilatarea vaselor de sânge, pentru o circulaţie mai bună. Îmbunătăţeşte vederea Aceiaşi flavanoli par a fi responsabili pentru îmbunătăţirea vederii, ca urmare a consumului de ciocolată neagră, cea albă neavând în componenţa sa aceşti antioxidanţi. Studiile au arătat că persoanele care au consumat ciocolată neagră au putut distinge culorile mai bine, percum şi traseul unor puncte aflate în mişcare, elemente importante şi pentru condus. Nu toată ciocolata e la fel Ţine cont de gradul de prelucrare a ciocolatei. Cea îndulcită, care se topeşte şi amestecă instant este mult mai prelucrată şi aromată. Iar în timpul acestui proces, ea este sărăcită de elemente hrănitoare şi binefăcătoare pentru organism. Mica bombă cu calorii Ciocolata este foarte bogată în calorii. Doar 28 de grame conţin 160 de calorii, din cauza zahărului şi a untului de cacao pe care le conţine. Pentru a micşora acest aport, alege ciocolata neagră, cu un procent cât mai mare de cacao, pentru a asimila un procent cât mai mic de calorii. Conţine cafeină Acesta poate fi un avantaj sau un dezavantaj, în funcţie de persoană şi situaţie. Din 28 de grame de ciocolată, 23 de miligrame sunt cafeină, iar un baton de ciocolată conţine până la 100 de miligrame, echivalentul unei cafele.