Cele mai bune remedii naturiste pentru durerile de dinţi

1 2 jpg jpeg

Durerile de dinţi sunt, de obicei, efectul unei igiene orale. Mănâncă zilnic citrice şi produse proaspete , vitamina C e singurul nutrient important în combaterea afecţiunilor gingivale, alimente mai tari care masează gingiile.

Prima măsură care trebuie luată în cazul unei dureri de dinţi este periajul dentar corect. Acesta are rolul de a îndepărta particulele de mâncare rămase în cavităţile dinţilor şi care ar putea contribui la acutizarea durerilor.

Clătirea cu apă sărată

O soluţie calmantă pentru durerile de dinţi se poate prepara dintr-o ceaşcă de apă călduţă şi o linguriţă de sare de masă. Soluţia se menţine în gură timp de 30 de secunde, apoi se scuipă. Se repetă din oră în oră. Se pot adăuga în apă şi câteva picături de ulei de cuişoare, binecunoscut pentru efectul său analgesic.

Ardeiul alungă durerea de dinţi

Pentru a alina durerea de dinţi, striveşte un ardei iute şi aplică zeama acestuia direct pe dinte. Nu folosi metoda decât dacă eşti obişnuită cu usturimea provocată de ardei.

Leac cu usturoi

O felie de usturoi curăţat aplicată pe dintele afectat uşurează durerea. Sau se poate tăia un căţel de usturoi în jumătate, apoi puneţi câte o bucată pe fiecare parte a dintelui care doare. Dacă ai pielea delicată, înfăşoară căţelul de usturoi într-o cârpă moale. Usturoiul se poate de asemenea folosi în cazul dinţilor care se mişca. Pentru a-i ajuta să se strângă, clătiţi-vă gura dimineaţa şi seara cu un ceai puternic de usturoi.

Alcool şi piper

Ai nevoie de o felie de pâine prăjită, alcool şi piper. Înmoaie o felie de pâine prăjită cu alcool, apoi presară peste ea piper. Pentru ameliorarea durerii, aplică felia de pâine cu partea piperată pe partea feţei unde ai durerea de dinţi.

Remediu cu oţet

Înmoaie în oţet o bucată de pungă de hârtie maro de dimensiune apropiată de mărimea obrazului, apoi presară pe o parte cu piper negru sau ghimbir ras. Aşează partea presărata pe partea feţei unde este dintele care te doare, fixează pe faţă cu un bandaj şi stai cu ea cel puţin 1 oră. Oţetul, de asemenea, se poate folosi la ameliorarea durerilor de dinţi sau după extracţie. Aplică un tifon înmuiat în oţet pe locul dureros.

Află AICI cum recunoşti bolile de inimă!

Comprese cu echinacea

Are efect anestezic, iar pentru calmarea temporară a durerilor dentare se pot utiliza comprese locale, obţinute din tampoane de tifon înmuiat în această soluţie concentrată. De asemenea, tinctura de echinacea diluată în apă poate fi utilizată pentru clătirea gingiilor inflamate. Decoctul de rădăcină de echinacea se prepară adăugând o lingură de rădăcină mărunţită la un pahar cu apă. Cu această soluţie se clăteşte gura.

Clătire cu ceaiuri

Există o serie de ceaiuri care au rol de a reduce inflamaţia şi de a diminua intensitatea durerii. Unul dintre ele este ceaiul de mentă. De asemenea, ceaiul de salvie este un puternic dezinfectant local. În acest caz, se prepară un decoct din două linguriţe de salvie la o cană de apă, cu care se clăteşte gura.