Remedii naturale pentru durerile de oase. Dacă te confrunţi cu dureri de oase, pe lângă o alimentaţie bazată pe fructe, legume, lactate şi un stil de viaţă activ, poţi folosi remediile naturale pentru alinarea acestora.

Remedii naturale pentru durerile de oase. Infuzia de păpădie

Păpădia este folosită pentru a trata durerile de oase, contribuind la combaterea inflamaţiilor datorită acidului linoleic. De asemenea, planta ajută la menţinerea sănătăţii sistemului osos graţie conţinutului ridicat de calciu, potasiu, minerale şi vitaminele A şi C. O prepari dintr-o linguriţă de frunze de plantă uscată şi 1 cană cu apă clocotită. Laşi la infuzat 5-10 minute, apoi strecori. Bei 3 căni, în fiecare zi.

Infuzia de salcie

Deoarece conţine derivaţi de acid salicilic, cu efecte asemănătoare aspirinei, salvia previne pierderea densităţii ţesutului osos şi contribuie la refacerea acestuia, mai ales în cazul fracturilor cauzate de osteoporoză. Infuzia din scoarţă de salcie este indicată mai ales persoanelor care au un stomac sensibil, pentru că nu irită mucoasa gastrică. Aceasta se prepară din 2 linguriţe de pulbere de scoarţă măcinată, peste care torni 1 cană cu apă fiartă. După 10-15 minute, strecori. Se beau 2 căni zilnic.

Remedii naturale pentru durerile de oase. Uleiul de mentă

Chiar dacă nu vindecă durerile de oase, uleiul esenţial de mentă te poate ajuta să le ameliorezi graţie proprietăţilor sale analgezice. Aplică-l pe zonele dureroase, cu mişcări uşoare, sub formă de masaj, ori de câte ori e nevoie.

Remedii naturale pentru durerile de oase. Ceaiul de ienupăr

Pentru a calma durerile osoase şi pentru a reduce inflamaţiile, prepară-ţi un ceai de boabe de ienupăr. Toarnă o 1 cană cu apă clocotită peste 1 linguriţă de boabe uscate de ienupăr. Lasă-l la infuzat 10-12 minute, apoi strecoară. Se bea 1 cană în fiecare zi, cu menţiunea că nu se recomandă femeilor însărcinate.