Cele mai bune leacuri pentru sănătatea rinichilor

1 leacuri rinichi jpg jpeg

Problemele cu rinichii se dezvoltă în tăcere, iar episoadele de acutizări se pot manifesta prin dureri puternice. Fie că vrei să previi sau să tratezi afecţiunile renale, ia în calcul şi plantele medicinale, alături de un stil de viaţă echilibrat şi de indicaţiile medicului.

Mătasea de porumb, remediu diuretic

Pentru că au efecte diuretice şi antiinflamatoare, leacurile pe bază de mătase de porumb sunt utile în afecţiunile renale şi urinare (pietre la rinichi, cistită). În astfel de probleme, poţi încerca infuzia, care se prepară din 2 linguri de mătase de porumb uscată la 200 ml de apă fiartă. Se lasă la infuzat în jur de un sfert de oră. Se consumă neîndulcită, 1 lingură la 2 ore. În timpul curei cu acestă infuzie, evită alimentele acide şi acre.

Pătrunjelul previne calculii  

Pentru tratarea retenţiei de urină şi pentru prevenirea calculilor renali, poţi încerca o terapie naturală cu pătrunjel. Poţi bea zilnic, 2 săptămâni, 50 de ml de suc de pătrunjel în combinaţie cu 300 ml de suc de morcov. Îl poţi consuma şi sub formă de ceai: pui 1 legătură de pătrunjel tăiat într-un litru de apă şi fierbi 10 minute. Consumă zilnic 1 cană cu acest ceai, 3-4 săptămâni.

Cozile de cireşe menţin sănătatea rinichilor

Pentru buna funcţionare a rinichilor sunt recomandate şi cozile de cireşe, care sunt renumite pentru acţiunea diuretică şi depurativă. Dacă ai litiază renală, poţi face un decoct dintr-un pumn de codiţe de cireşe într-o jumătate de litru de apă (se fierb 20 de minute). Se consumă în 3 reprize, de-a lungul unei zile. Acest decoct ajută şi la calmarea durerilor cauzate de bolile renale. Pentru efect detoxifiant, poţi prepara şi infuzie: peste 2 linguriţe de cozi de cireşe se toarnă 1 cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat un sfert de oră, după care se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, înaintea meselor.

Mesteacănul, adjuvant în colica renală

Lăudat pentru capacitatea depurativă, mesteacănul reduce nivelul acidului uric, dizolvă pietrele la rinichi şi poate fi folosit şi în colica renală (dureri puternice provocate de spasmele căilor urinare, cauzate de infecţii sau calculoză). Se recomandă o infuzie dintr-o lingură de frunze de mesteacăn la 1 cană cu apă. Se beau 2-3 căni pe zi.

Citeste si: Probleme biliare? Le poţi trata şi naturist!

INFO

Troscotul, sub formă de infuzie (2 linguri de plantă măcinată la 250 ml de apă fiartă), este indicat în litiaza renală.