O afecţiune destul de frecventă, sinuzita reprezintă infecţia sau o inflamaţia sinusurilor paranazale. De multe ori, oameni confundă migrena cu simptomele sinuzitei. Cel mai bine este să consulţi un medic. Cand vine vorba de tratament, te poţi baza şi pe leacurile bunicii decât pe medicina convenţională.

Oţetul de mere

Oţetul de mere a fost mult timp folosit pentru a vindeca infecţia sinusurilor şi s-a dovedit a fi eficient de nenumărate ori. Experţii recomandă administrarea unui sfert de ceaşcă de oţet de mere pe care îl combini cu 500 ml de apă. Bea amestecul pe tot parcursul zilei. Remediul ajută la decongestionarea mucoasei nazale.

Usturoiul

Un alt remediu, folosit de foarte mulţi ani şi recomandat de către medici, este usturoiul. Îl poţi consuma sub formă de capsule, suc sau pulbere uscată. Usturoiul este foarte eficient, deoarece are propietăţi atât antibacteriene, cât şi antifungice. O bună metodă comună este să tai aproximativ patru căţei de usturoi şi să-i adaugi în apă clocotită, apoi inhalează aburii care se evaporă. Repetă procedeul de două sau de trei ori pe zi până la dispariţia simptomelor.

Eucaliptul

Aceasta plantă parfumată, folosită în mod repetat, pentru a uşura durerile de gât, poate fi utilizată şi pentru a vindeca un atac de sinuzită. Ea are proprietăţi antiseptice şi ajută la scăderea inflamării ţesuturilor nazale. Există mai multe metode prin care se poţi beneficia de proprietăţile acestei plante. Poţi folosi atât pastilele care se găsesc în magayinele naturiste, cât şi uleiuri concentrate şi ceaiurile. Pune 1-2 linguriţe de frunzee la 300 ml de apă clocotită, apoiinhalează vaporii care se degajă. Aceştia pot uşura blocajul nazal.

Echinacea

Ştim cu toţii că planta ajută la stimularea sistemului imunitar, dar puţini ştiu că ajută la distrugerea unor virusuri ale sistemului respirator. Remediile trebuie să fie luate sub formă de capsule. Consulte un medic fitoeterapeut înainte să iei medicamentele naturiste.

Menta

Menta areproprietăţi antiinflamatorii, de aceea ajută la calmarea mucoaselor nazale. Remediile se pot administra sub formă de pastile, fie sub formă de ceai de mentă. De asemenea, poţi pune mentă în apă clocotită şi să inhalezi vaporii săi. Aroma sa va uşura respiraţia.


Citeşte şi:

Antibioticele nu reduc simptomele infecţiilor sinusurilor

Probleme de respiraţie? Iată cum îţi poate fi afectat somnul!