Ceaiuri bogate în magneziu

2 jpg jpeg

Mineralul este vital în menţinerea netedă a arterelor, protejându-le de tensiunea sangvină cauzată de stres.

Pe lângă alimentele bogate în magneziu, există şi ceaiuri naturale care conţin magneziu, deşi în cantităţi mici. Iată câteva exemple!

Ceaiuri bogate în magneziu - ceai alb

Crescut şi recoltat aproape în totalitate în provincia Fujian din China, ceaiul alb provine din aceeaşi plantă ca şi cel negru sau verde, planta de ceai, denumita Camellia sinensis.

Studii recente au demonstrat că ceaiul alb distruge până la 80% din majoritatea speciilor de virusuri şi de bacterii. Terapia cu acest ceai este eficientă în scăderea în greutate, ajutând la metabolizarea grăsimilor.

În acelaşi timp, dacă eşti în căutare de ceaiuri bogate în magneziu, trebuie să ştii că specialiştii au constatat că flavonoizii conţinuţi de frunzele plantei previn apariţia tumorilor la colon, la sâni sau la ficat. Numeroşii antioxidanţi pe care-i conţine ceaiul alb sunt un scut pentru sistemul imunitar.

Ceaiuri bogate în magneziu - Rooibos (ceaiul roşu)

Originar din Africa de Sud, rooibos-ul, cu denumirea ştiinţifică de Asphalatus linearis, are o arie restrânsă de cultivare, crescând doar pe Munţii Cederberg, în partea vestică a acestora.

Consumul de ceai roşu cuprinde o serie de beneficii pentru sănătatea noastră: conţine magneziu, necesar pentru un sistem nervos sănătos, fier, potasiu, sodiu, calciu, cupru, zinc, fluor. De asemenea, consumul regulat de ceai roşu creşte absorbţia de fier în organism şi controlează apetitul, contribuind la scăderea în greutate.

În plus, datorită efectelor sale benefice asupra organismului şi pentru faptul că remineralizează organismul după efort, ceaiul rooibos este recomandat în special sportivilor.

Pont: Potrivit unui studiu realizat în 2012 şi publicat în European Chemical Bulletin, s-a constatat că toate tipurile de ceaiuri analizate de cercetători (negru, verde, alb, ceaiuri din plante sau fructe etc.) au aproximativ acelaşi conţinut de magneziu - mai puţin de un gram la un kilogram de frunze de plantă.

Astfel, dacă un pliculeţ de ceai conţine aproximativ 2 grame de plantă, cantitatea de magneziu se află undeva la 2 miligrame, adică mai puţin de 1% din necesarul zilnic de magneziu.

În plus, aceste ceaiuri conţin cofeină, care interferează cu absorbţia de magneziu, mineralul fiind eliminat prin urină.