Ce trebuie să ştii despre intuiţie

1 2 jpg jpeg

Există cursuri şi metode care ne ajută să dezvoltăm intuţia. Această calitate pe care o avem cu toţii poate fi cu adevărat amplificată prin Puterea Minţii, folosind tehnici de comunicare cu mintea subconştientă. Pentru asta poţi folosi Tehnica Resurselor sau Tehnica Centrum sau Autohipnoza! Într-o măsură mai mică sau mai mare, suntem mereu într-o transă, într-o stare de hipnoză şi ne putem folosi de acest lucru pentru a ne antrena şi dezvolta intuiţia şi alte calităţi ale minţii umane.

Dar acest lucru nu mai poate fi privit ca pe ceva din domeniul fanteziei, sau psihopupu cum îmi place mie să îl numesc pentru că mai nou, intuiţia poate fi măsurată şi calculată. Pentru prima oară, oamenii de ştiinţă au conceput o tehnică pentru măsurarea intuiţiei. Desigur, este departe de a fi perfectă dar este un prim pas şi, ştii cum se spune, cea mai epică şi lungă călătorie începe cu primul pas.

Folosind această metodă au ajuns la concluzia că oamenii îşi pot folosi intuiţia pentru a lua decizii mai rapide, mai exacte şi mai încrezătoare, conform descoperirilor publicate în Iulie în revista Psychological Science. Studiul arată că intuiţia există cu adevărat şi că ea poate fi masurată, a spus Joel Pearson, profesor de psihologie asociat al Universităţii New South Wales în Australia şi autorul principal al studiului.

Intuiţia este un subiect la modă în psihologie în zilele noastre şi, în general, se referă la un proces al creierului care le oferă oamenilor abilitatea de a lua decizii fără a folosi raţionamentul analitic. În ciuda acceptării pe scară largă a acestei idei, de către psihologi şi oameni, oamenilor de ştiinţă le-a lipsit un test de încredere pentru a colecta date obiective despre intuiţie şi chiar să-i demonstreze existenţa. Studiile anterioare nu au măsurat de fapt intuiţia pentru că cercetătorii nu au ştiut cum exact s-o cuantifice, a spus Pearson.

În schimb, aceste studii s-au bazat pe informaţii din chestionare care au solicitat oamenilor să spună cum se simt în timp ce iau decizii, care este mai mult o părere a oamenilor despre intuiţia lor, decât o cuantificare a ei, a spus Pearson. Totuşi, în noul studiu, Pearson şi colegii săi au propus o serie de experimente pentru a determina dacă oamenii îşi foloseau intuiţia pentru a ajuta la ghidarea luării deciziei sau a judecăţii.

Cercetătorii au definit intuiţia ca fiind influenţa ‘informaţiei emoţionale neconştientizată’ venită din corp sau creier, cum ar fi un instinct sau o senzaţie. Măsurarea intuiţiei În experimente, cercetătorii au arătat unor grupuri de aproximativ 20 de studenţi imagini alb-negru ale unor puncte ce se mişcă în jurul unei jumătăţi de ecran de computer. Cercetătorii i-au rugat pe studenţi să decidă dacă punctele se mişcau în general spre stânga sau spre dreapta. Imediat ce luau o decizie participanţii vedeau, pe cealaltă parte a ecranului, un pătrat colorat cu lumină intermitentă. Uneori însă, cercetătorii au încorporat o imagine în pătratul colorat, cu intenţia de a declanşa un răspuns emoţial al participanţilor.

Spre exemplu, fiecare image a avut scopul de a declanşa fie o emoţie pozitivă (un căţeluş sau un bebeluş), fie o emoţie negativă (o armă sau un şarpe). Pe de altă parte, participanţii nu au ştiut că li se afişau acele imagini emoţionale pentru că acestea erau afişate cu o viteză prea mare pentru a fi percepute conştient. Aceste imagini subliminale aveau ca scop stimularea tipului de informaţie implicată în intuiţie – erau scurte, încărcate emoţional şi percepute la nivel subconştient.

Rezultatele au arătat că, atunci când participanţilor le-au fost afişate imaginile subliminale, aceştia s-au descurcat mai bine în diverse acţiuni cum ar fi: Erau mult mai precişi în determinarea părţii în care se mişcau punctele. Dar de asemenea, au răspuns mai repede şi au declarat că s-au simţit mai încrezători în alegere. Experimentele au mai sugerat faptul că participanţii au devenit cu timpul, mai buni în a-şi folosi intuiţia, a spus Pearson.

“Totul constă în a învăţa cum să foloseşti informaţia inconştientă, în creier”, a spus el. Aşa cum oamenilor le este mai uşor să ia decizii când aplică logica şi raţionamentul, aşa ar putea deveni mai buni la a avea încredere în intuiţia lor atunci când o folosesc mai des de-a lungul timpului, a dezvăluit studiul. Intuiţia îi poate ajuta pe oameni să ia decizii mai bune în circumstanţe favorabile, a spus Pearson.

Studiul a demonstrat că informaţia percepută subconştient în creier va ajuta la luarea deciziilor dacă acea informaţie deţine o valoare sau o dovadă în plus, dincolo de ceea ce au deja în mintea conştientă, a spus el. Pe viitor, cercetătorii ar putea concepe o metodă pentru a instrui oamenii să profite de intuiţia lor, iar apoi să-i testeze pentru a vedea dacă intuiţia lor s-a îmbunătăţit odată cu utilizarea şi practicarea ei frecventă, a spus Pearson.

2 png png

Eugen Popa este Trainer Personal şi Profesional. Sloganul său este Învaţă Creşte Dăruieşte. Eugen îşi împarte timpul între Cursurile pe care le susţine, consultaţii şi dezvoltare personală. Afli mai multe despre el dând click AICI.