Ce trebuie să conţină trusa medicală de vacanţă

1 2 jpg jpeg

Lucrurile tale, ale soţului/soţiei, ale celui mic şi… trusa medicală. Oricare ar fi destinaţia aleasă pentru vacanţă, aceasta nu trebuie să-ţi lipsească din bagaje. Mai ales că arsurile cauzate de statul la plajă sau alte mici accidente îţi pot ,,da bătăi de cap”. Mai ales dacă eşti părintele unui copil care nu stă o clipă locului!

Plasturi şi substanţe dezinfectante

Pentru a putea îngriji corespunzător chiar şi micile accidente trebuie să adaugi în trusa medicală comprese sterile, leucoplast, vată, plasturi, pansamente, bandaje elastice, dar şi iod, apă oxigenată şi rivanol, pentru a putea dezinfecta eventualele lovituri şi zgârieturi. Nu uita să mai iei o foarfecă, un termometru, o pereche de mănuşi de unică folosinţă şi un spray contra insectelor, dacă vrei să scapi de grija lor în timp ce stai la plajă. Şi un tub de cremă de gălbenele şi un gel antiinflamator pot fi folositoare, mai ales în cazul unor arsuri sau entorse.

Nici de medicamente nu trebuie să uiţi când vine vorba de pregătirea trusei medicale pentru vacanţă. Mai ales dacă tu sau cineva din familia ta suferă de o boală cronică, fie se află sub tratament cu antibiotic în această perioadă. Dacă pleci într-o excursie cu maşina, nu uita de medicamentele antivomitive. Pe lângă acestea, adaugă în trusă fiole de calciu, paracetamol, vitamina C, analgezice, antitusive, antihistaminice (în cazul reacţiilor alergice), cât şi pastile pentru durerile de gât sau eventualele problemele digestive, des întâlnite pe perioada concediului. Nu uita şi de laxative şi de medicamentele contra diareei.

Trusa medicală pentru cel mic

Mai mult ca oricând, în vacanţă, curiozitatea celui mic îi poate provoca ,,accidente”. Pe lângă medicamentele destinate adulţilor trebuie să adaugi în trusa de prim ajutor şi medicamentele copilului, în special în cazul în care acesta urmează un tratament anume, fie suferă de diferite alergii. Loţiunea de plajă pentru cel mic trebuie să aibă un factor de protecţie mai ridicat (între 30 şi 50), însă nu uita că cei mici sunt şi mult mai sensibili când vine vorba de o alimentaţie ,,pe fugă”. Pentru a evita intoxicaţiile alimentare, adaugă în trusa medicală şi medicamente antidiareice şi un antibiotic, în cazul unei infecţii bacteriene.

Nu uita de:

- săruri pentru rehidratare

- fiole cu ser fiziologic

- picături de nas sau de ochi

- loţiune pentru plajă cu factor de protecţie.