Te doare în gât? Senzaţia supărătoare poate fi ameliorată cu tratamente naturale.

Amigdalita este o afecţiune ce apare cu predilecţie toamna şi se manifestă prin inflamarea gâtului, însoţită de durere, provocată de o infecţie sau inflamaţie a amigdalelor palatine, febră, respiraţie urât mirositoare, nas înfundat şi răceală, secreţie nazală, ganglioni umflaţi, amigdale roşii, dificultăţi la înghiţire , dureri de cap, dureri abdominale.

Inflamarea se produce prin pătrunderea pe cale aeriană a unor bacterii precum streptococ beta-hemolitic grup A, virusuri, paraziţi, fungi. Iată cum vă puteţi trata:

* alimentaţie bogată în coacăze, zmeură, fragi, afine, smochine, ţelină, varză, lămâi, portocale, gutui, ceapă, praz, usturoi

* dietă bogată în lichide, vitamine

* 100 de ml de suc de morcov zilnic

* suc de lămâi, suc de gutui, o gargară de 3-4 ori pe zi, suc sau decoct, cu care se face gargară; decoctul se prepară din coji proaspete de gutui, o lingură de coji mărunţite la 250 ml de apă; se fierbe 10 minute şi cu acest decoct răcit se face gargară timp de 5 minute

* gălbenele, o infuzie din 3 linguri de flori la 300 ml de apă clocotită, se infuzează 5-7 minute, se consumă 2-3 căni pe zi

* pătlagină sub formă de tinctură. Se poate obţine din 5 g de frunze în 100 ml de alcool de 45 grade, se macerează 8 ore; se poate face gargară cu 40 de picături de tinctură puse în 100 ml de apă, de 3 ori pe zi

* salcie sub formă de decoct: 4 linguri de coajă la 200 ml de apă care fierbe; se fierbe 15 minute, se strecoară, se consumă câte 1 lingură de 3 ori pe zi sau se face gargară de 3 ori pe zi, cu câte o cană.