Ce putem trata cu drojdie de bere

1 2 jpg jpeg

Drojdia de bere este considerată un adevărat medicament pentru că acoperă carenţele de vitamine D, E şi cele din complexul B, de potasiu, fier, calciu, magneziu şi fosfor, minerale care sunt esenţiale în menţinerea sănătăţii. Mai conţine substanţe active, adică zaharuri, gluten şi peptide, săruri minerale ori protide cu aminoacizi.

Aliat pentru inimă

Dacă suferi de boli de inimă, consumul periodic de drojdie de bere îţi poate fi de mare ajutor. Poţi lua zilnic 3 linguriţe de drojdie de bere uscată, pe stomacul gol, dimineaţa, la prânz şi seara, timp de 21 de zile. Astfel va scădea nivelul colesterolului „rău“ , unul din factorii implicaţi în apariţia bolilor de inimă. Cura cu drojdie ajută şi la combaterea hipertensiunii arteriale ori la reglarea tulburărilor de coagulare a sângelui. În cazul în care suferi de anemie şi de probleme de asimilare a magneziului ori a calciului, poţi urma o cură de 21 de zile cu 3 linguri de drojdie de bere pe zi, înaintea meselor principale.

Stimulează imunitatea

Dacă eşti răcit ori suferi de vreo boală infecţioasă, te poţi baza pe mineralele şi vitaminele din drojdia de bere, care contribuie la întărirea imunităţii şi la scurtarea convalescenţei. Tratamentul se ţine pe o perioadă de 3 săptămâni, cu câte 3 linguriţe de drojdie luate zilnic. Un tratament similar poate contribui la ţinerea sub control a hepatitelor virale A, B şi C.

De ajutor împoriva obezităţii

Pentru mulţi dintre noi este foarte dificil să dăm jos chiar şi câteva kilograme. Drojdia de bere îţi poate fi de folos dacă vrei să scazi în greutate, urmând o cură, astfel: câte 3 linguriţe pe zi, luate pe stomacul gol timp de 20 de zile pe lună, pe perioada a 3 luni. Cromul din conţinutul drojdiei scade pofta de mâncare şi nevoia de a consuma ceva dulce. Din acest motiv, este indicată şi persoanelor care suferă de diabet. Cura cu drojdie de bere ameliorează şi neplăcerile cauzate de gastrită, ulcer, constipaţie şi infecţii intestinale.

Tratează psorizisul şi acneea

Aceeaşi cură cu 3 linguriţe de drojdie de bere pe zi poate fi de ajutor şi în cazul în care suferi de psoriazis. Efectele benefice ale tratamentului se pot vedea mai rapid la nivelul pielii, dacă măreşti doza la 4 linguriţe pe zi, pentru 21 de zile. Curele de o lună de zile, cu pauze de o săptămână, sunt foarte eficace în caz de acnee. Pentru tratament extern, poţi face o mască din 2 linguriţe de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de măsline şi 2 linguri de miere lichidă. Omogenizezi şi aplici pe faţă lăsând să acţioneze jumătate de oră, după care speli cu apă călduţă.

Utilă şi în tratamentele anticancer

Oamenii de ştiinţă germani de la Universitatea din München au ajuns la concluzia că drojdia de bere este benefică şi în cazul tratamentelor împtriva tumorilor maligne. S-a observat că la bolnavii care au făcut aceste tratamente (citostatice şi/sau iradiere) şi au primit simultan şi 6 linguriţe de drojdie de bere pe zi, au suferit mai puţin în urma lor, decât cei care nu au primit drojdie de bere. Studiul a fost efectuat timp de 15 ani.

Poţi consuma drojdia de bere în amestec cu sucuri de fructe ori de legume, dar şi cu miere. Poţi pune în jumătate de litru de suc de morcovi proaspăt 2 linguriţe de drojdie uscată, amesteci bine şi dai la rece. Bei pe parcursul unei zile întregi, în 3 reprize.

Atenţie!

O cură cu drojdie de bere nu trebuie să dureze mai mult de 30 de zile la rând!

Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competenţe în apifitoterapie, cabinet consultanţă naturopată, tel. 0733.299.355

Drojdia de bere are proprietăţi vitaminizante, mineralizante, detoxifiante şi antianemice. Cura cu drojdie de bere îmbunătăţeşte imunitatea, creşte rezistenţa la efort fizic şi intelectual şi combate depresia. De asemenea, aceasta menţine în limite normale tensiunea arterială, fiind utilă şi în curele de slăbire.