Dimineaţa este cea mai bună perioadă pentru a bea cafeaua. Intervalul orar ideal ca efectul cafeinei să fie maxim este 9.30-11.30.

Un alt factor important este să o bei la câteva ore de la trezire. Imediat după ce te ridici din pat, nivelul de cortizol din corp este ridicat, iar cafeaua nu-şi va face efectul. Din păcate extrem de mulţi oameni preferă să sară peste micul dejun şi savurează cafeaua pe stomacul gol. Lucru deloc indicat de medici.

Cei mai mulţi susţin că lipsa timpului este principalul motiv pentru care sar peste cea mai importantă masă a zilei. În schimb, îşi fac timp pentru porţia zilnică de cafea.

”Când bem cafea pe stomacul gol poate apărea senzaţia de durere, arsură în capul pieptului, senzaţia de vomă, greaţă. În timp creşte riscul apariţiei gastritei, ulcerului, creşte riscul colicilor, a sindromului colonului iritabil. Băutul cafelei pe stomacul gol poate influenţa negativ şi aparatul cardio vascular. Apar mai des palpitaţiile, variaţiile de tensiune, senzaţia de sufocare” a exlicat Ruxandra Constantina, medic apifitoterapeut.