Ce beneficii aduce sănătăţii aerul de munte

1 2 jpg jpeg

Pe lângă relaxarea şi liniştea de care nu poţi beneficia pe litoral, vei fi surprins să afli că sănătatea ta va fi ameliorată.

De ajutor în caz de ulcer

Persoanelor care suferă de ulcer, gastrită hiperacidă, litiază bilară sau renală, le este recomandat să urce pe podişuri de 300-400 de m, până la 600-800 de m, în staţiuni precum Băile Herculane, Sovata, Olăneşti, Călimăneşti-Căciulata sau Borsec. Aerul şi climatul montan ajută la reducerea durerilor şi arsurilor la stomac, iar crizele de litiază renală sau biliară vor avea o frecvenţă mai mică.

Te eliberează de stres

Frumuseţile decorului montan constituie cele mai eficiente mijloace de a te elibera de stres. Ceva mai plăcut, mai relaxant şi mai interesant decât să respiri aerul curat şi să admiri peisajele mirifice din staţiunile de la poalele munţilor nu poate exista.

Radiaţiile solare, adierea vântului şi vegetaţia montană îţi oferă trăiri unice, relaxare psihică şi destindere deplină. Aerul de aici are un efect calmant dacă eşti obosit, nervos, iritat.

Aportul suplimentar de oxigen stimulează digestia şi restabileşte echilibrul endocrin, favorizând buna funcţionare a glandelor. Astfel, după câteva zile petrecute la munte şi vei observa o îmbunătăţire remarcabilă a digestiei tale.

Plimbările montane aduc beneficii şi pentru sistemul imunitar. Astfel, se vor observa îmbuntăţăţiri în cazul anemiilor uşoare, a afecţiunilor pulmonare, hipertiroidie sau convalescenţă. Pentru a beneficia de efectele pozitive ale aerului este necesar un program de activitate fizică, cuprinzând alergări, mers zilnic pe jos (1-2 ore), gimnastică şi jocuri sportive.

Pe lângă toate aceste beneficii pe care le are asupra sănătăţii noastre, nu putem uita de nenumăratele activităţi pe care le putem practica şi toate peisajele minunate care ne pot face vacanţa une de neuitat.