Cauze si solutii de tratament simple ca sa scapi de acnee

1 2 jpg jpeg

In primul rand, acest neajuns apare din cauza infectiilor in zonele cu exces de sebum si a activitatii glandelor endocrine. Chiar daca lucrurile nu sunt simple, exista solutii de tratament care au dovedit efecte pozitive asupra tenului.

Acneea este o afectiune care se instaleaza, de obicei, in perioada adolescentei si se intinde mai ales pe fata si pe spate. Daca semnele acneei nu se diminueaza dupa varsta adolescentei, cel mai probabil afectiunea este legata de dereglari hormonale, metabolice. De asemenea, cauza acneei poate sa fie un nivel ridicat de stres. Dermatologii spun ca si predispozitia genetica se poate numara printre factorii care declanseaza aparitia acneei.

Stresul poate agrava acneea

Sunt multe studii in domeniu care acuza stresul pentru persistenta si accentuarea simptomelor acneei. Aceasta boala a pielii poate fi asociata cu simptome mai intense in perioada menstruatiei, cand sunt mai mari riscurile sa apara stari de tensiune, iritabilitate, emotii care cauzeaza stres. Mai mult decat atat, stresul cauzat de aspectul estetic poate accentua problema acneei.

Scoate din meniu zaharul si dulciurile

Stiai ca dulciurile pot agrava acneea? Ultimele cercetari in domeniu sugereaza ca produsele bogate in carbohidrati cu un indice glicemic ridicat, precum painea alba, dulciurile sau racoritoarele, pot accentua acneea. Acelasi efect il au kilogramele in plus si fumatul. Limiteaza consumul produselor cu zahar si carbohidratii, si pe cat posibil ajusteaza-ti greutatea. Incearca sa tii sub control si viciul fumatului.

Ce creme aduc beneficii tenului acneic

Fie ca este vorba despre acnee simpla sau severa, e bine sa ajungi la medicul dermatolog. In urma controlului, el va putea stabili tipul acneei si daca exista risc de alte boli asociate, care pot juca rol de factori declansatori.

Tot specialistul recomanda rutina de ingrijire si produsele dermatocosmetice potrivite. Tratamentul are misiunea de a regla secretia de sebum si de a ameliora si calma leziunile. Se poate sa ti se indice achizitionarea de creme sau geluri cu acid salicilic, retinoizi, antibiotice locale si chiar terapie hormonala.

Consuma alimente bogate in vitamine

Cand suferi din pricina acneei, acorda o atentie mai mare aportului de vitamine (A, C, E), din surse naturale, ca sa impiedici hiperkeratinizarea in exces si congestia pielii. De asemenea, o dieta bogata in vitamine te ajuta sa lupti cu succes cu infectia si inflamatia.

Prefera mancarea cu fibre alimentare

Alege alimentele integrale, precum cerealele si leguminoasele cat mai neprocesate, si incearca sa te feresti de dietele bogate in carne si lactate. O dieta echilibrata poate diminua leziunile specifice acneei, poate tine sub control activitatea glandelor sebacee, poate reface tesuturile traumatizate si poate reduce nivelul de inflamatie.