Cât de sănătoase sunt de fapt smoothie-urile?

1 2 jpg jpeg

Mai exact, oamenii de ştiinţă sunt de părere că ingerarea unei cantităţi de 360 de ml de smoothie din fructe sau legume poate face ca organismul să nu mai producă deloc astfel de substanţe în ziua respectivă.

Şi asta deoarece organismul este proiectat că producă în fiecare zi o cantitate anume de antioxidanţi (substanţe care protejează celule de daunele care pot fi făcute de factorii din jur ), iar consumarea unei cantităţi prea mare din aceşti compuşi face ca producţia lor să se oprească.

Cercetătorii susţin că nu este bine să consumăm zi de zi astfel de băuturi, cu atât mai mult cu cât ele conţin şi cantităţi mai mari de zahăr, ceea ce creşte nivelul de zaharuri din sânge şi favorizează apariţia kilogramelor în plus.

În cadrul studiului, cei 10 voluntari au consumat zilnic câte o cantitate de 360 de ml de smoothie pe zi. După ce le-au analizat monstre de sânge pe tot parcursul a 24 de ore, specialiştii au observat că nivelul de antioxidanţi produs de organism s-a redus considerabil după ce aceştia au consumat băuturile din fructe şi legume.

„Deşi sunt cunoscute ca fiind băuturi sănătoase, smoothie-urile pot afecta anumite procese din organism, care sunt normale“, au afirmat cercetătorii care au participat la studiu.