Laptele bătut este un lapte de vacă normal în care sunt cultivate bacterii lactice. De obicei, laptele steril este fermentat de aceste bacterii între 18 şi 24 ore. Vom afla si noi cât de multe beneficii aduce laptele bătut in acest articol.

După fermentare, laptele devine puţin picant la gust şi pare mai gros decât laptele normal. Cu toate acestea, nu este la fel de gros ca iaurtul sau brânza de vacă. Bacteriile probiotice lactice sunt luate din natură de către animale, iar la om se găsesc intestinul uman.

Bacteriile probiotice sunt bacterii utile care ne ajută digestia să fie mai uşoară. Laptele bătut câştigă popularitate zi de zi, deoarece ajută la promovarea unei tract gastro-intestinal sănătos.

Probioticele sunt benefice deoarece susţin un intestin sănătos şi, de asemenea, stimulează sistemul imunitar. În plus, acidul lactic produce vitamina A, lactoză şi substanţe anti-microbiene, care susţin o sănătate mai bună.

Beneficiile laptelui bătut

Aceste bacterii existente în laptele bătut produc acid lactic în intestin, care ne ajută să ne ţinem departe de alte bacterii dăunătoare care pot provoca iritaţii la nivelul intestinului şi infecţii ale stomacului. În plus, vitamina K, secretată de aceste bacterii reprezintă un factor important pentru coagularea sângelui.

Suplimentele probiotice

De asemenea, enzima lactată produsă de bacterii ajută la digestia zahărul din lapte. Aşadar, laptele bătut este sigur pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză. Lapte bătut este un bun supliment de probiotice, care ajută la restabilirea acestei bacterii prietenoase în intestin. Laptele este util şi pentru a preveni diareea şi constipaţia.

Bacteriile ajută la reglarea nivelului de colesterol. Cu toate acestea, consumul prea mare de bacterii poate afecta flora naturală a intestinului, astfel încât, este întotdeauna recomandat să se ia suplimente probiotice sub supraveghere medicală strictă.

Lapte pentru bebeluşi

Este o modalitate sigură de a hrăni copiii care au intoleranţă la laptele de vacă. Cel mai bun mod este de a menţine un jurnal de sănătate, pentru a vedea dacă copilul poate digera laptele bătut, fără niciun semn de intoleranţă. Suplimentele sunt, de asemenea, disponibile în comerţ sub formă de tablete comestibile, capsule sau suplimente sub formă de lichide.

Alte beneficii semnificative ale laptelui batut

Unele studii au arătat că laptele bătut ne scuteşte de simptomele astmului şi ale alergiilor. Este benefic pentru a îndepărta alergiile la cedru sau cele la polen. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări şi studii suplimentare pentru a confirma această concluzie.


Citeşte şi:

Cura cu lapte îţi revigorează viaţa sexuală

Laptele praf îmbogăţit cu fier, periculos?

Laptele de vacă, mult prea sărat