Cât costă un aparat dentar pentru copii

1 cariile dentare la copii jpg jpeg

Odată cu terminarea vacanţei, începerea şcolii este un moment favorabil şi pentru un control ortodontic la copiii de clasa a I-a până la adolescenţii de 14-18 ani, deoarece problemele dentare şi osoase descoperite la aceste categorii de vârste pot fi rezolvate mult mai uşor şi într-un timp mult mai scurt.

În special în această perioadă, la început de şcoală şi de toamnă, mulţi părinţi se decid să le pună aparat dentar copiilor lor, dar majoritatea dintre ei nu ştiu care este tipul de aparat care se potriveşte cel mai bine cu fizionomia feţei şi cu diagnosticul primit de la doctorul stomatolog.

“Pentru adolescenţii care au deja dantură permanentă, aparatele dentare de ultimă oră pot fi metalice, ceramice sau de safir, extrem de estetice şi de puţin vizibile, pe care le pot personaliza lunar, cu culorile preferate. Este foarte important ca această corectare a danturii să aibă loc în perioada de creştere, ideal până la vârstă de 18 ani deoarece, rezultatul este obţinut mult mai rapid, iar stabilitatea lui în timp este mult mai bună. Aparatele dentare fixe moderne, practicate de clinică noastră, în special cele pentru copii cu dentiţie mixtă, care sunt în perioada de dezvoltare, sunt foarte uşor de tolerat, iar cei mici se obişnuiesc cu ele în maxim câteva zile”, explică medicul ortodont Georgiana Bordei.

3 întrebări pe care şi le pun micuţii atunci când ajung la ortodont

Costurile unui tratament ortodontic în cazul copiilor cu dentiţie mixtă variază între 1200-1900 lei, întreg tratamentul. Costurile unui aparat fix pentru adolescenţi şi adulţi, însemnând persoane cu dentiţie permanentă, încep de la 2900 lei / arcadă la aparatele metalice şi ajung până la 3900lei /arcadă pentru cele de Safir. Pentru aparatele invizibile de tipul unor gutiere, preţurile variază între 5800 lei / arcadă şi 7700 lei / arcadă în funcţie de complexitatea cazului şi de numărul de gutiere necesar pentru tratatmentul respectiv.