Carnea la grătar ne poate îmbolnăvi de cancer

1 2 jpg jpeg

Carnea la grătar

Dacă preparaţi carnea la grătar pe cărbuni, grăsimea scursă pe cărbuni se transformă în aşa-numitele hidrocarburi policiclice aromate.

Aceste substanţe conţinute în fum se ridică şi se depun pe carne. Ele se acumulează în sistemul gastro-intestinal, pe ficat, rinichi şi ţesutul adipos, formează combinaţii toxice, care pot da naştere tumorilor.

Avocado

Aceste fructe conţin carbohidraţi, vitamina C, fosfor, calciu, fier, niacină şi ajută la cicatrizarea rănilor. Bolnavii de diabet trebuie să fie însă precauţi.

Conţinutul ridicat de zaharuri inhibă producţia de insulină şi poate duce la hiperglicemie.

Banane răscoapte

Conţin multă serotonină, aşa-numitul “hormon al fericirii“. Prea multă serotonină face însă rău la inimă. Şi bananele “normale” conţin serotonină, însă într-o cantitatea mult prea mică pentru a reprezenta un pericol.