Capcana produselor de slăbit - Cum slăbim sănătos de fapt. Sfatul medicilor

1 capcana produselor de slabit cum slabim sanatos de fapt sfatul medicilor jpg jpeg

Mulţi dintre noi ne dorim să scăpăm de câteva kilograme şi când ne apucă disperarea parcă încercăm toate trucurile în speranţa că ceva va funcţiona şi ajungem cu o siluetă de invidiat peste noapte.

Medicul Mihaela Bilic a explicat pe pagina sa de Facebook care sunt de fapt capcanele produselor de slăbit. Mare grijă aşadar!

În lupta noastră eternă cu kilogramele în plus, suntem dispuşi să cumpărăm orice produs pe al cărui ambalaj există o promisiune cât de mică legată de slăbit. Fără să stăm prea mult pe gânduri cheltuim cu nonşalanţă bani mulţi pe batoane de slăbit, biscuiţi fără zahăr sau ciocolată diet chiar dacă gustul şi calitatea lor sunt îndoielnice. Pe principiul “suferă baba la frumuseţe”, înghiţim cu noduri tot felul de amestecuri dubioase, lipicioase şi cleioase- că atunci când vrei să slăbeşti, doar nu vrei să-ţi şi placă. Amuzant este că nu doar gustul lasă de dorit, ci şi conţinutul, mai ales cel caloric: orice produs aşa-zis de slăbit are acelaşi număr de calorii, dacă nu chiar mai multe, faţă de varianta clasică, obişnuită. Fie că e vorba de biscuiţi, ciocolată sau napolitane, valoarea energetică este departe de a fi “light”. 

Atunci cum de scrie pe etichetă “fără zahăr” sau “de slăbit”? Marketing rafinat pentru cumpărători naivi sau neatenţi. 

Da, există 2 categorii de “victime” când vine vorba de slăbit repede:

•naivii, care cred că simplul consum al acestor produse garantează topirea kilogramelor în plus, fără să se gândească că nu poţi mânca toată viaţa batoane dulci în loc de ciorbă sau tocăniţă (care apropo, au mai puţine calorii

•neatenţii care omit să citească ingredientele şi tabelul nutriţional de pe ambalaj- atunci ar observa că zahărul a fost înlocuit cu maltitol (un poliol de zahăr care nu creşte glicemia, dar îngraşă la fel, cantitatea de grăsime e de multe ori mai mare (altfel nu pot fi legate ingredientele) iar caloriile sunt din belşug

Care e sfatul meu? Nu mai cheltuiţi bani grei pe promisiuni deşarte. Puteţi slăbi cu mâncarea voastră gustoasă înjumătăţind porţia. Uitaţi de biscuiţi fără zahăr şi batoane de slăbit, făceţi-vă pofta de dulce cu o prăjitură bună (mini) sau o ciocolată de calitate din când în când. Puţin şi bun, asta să vă fie deviza! Şi culmea e că o să faceţi şi economie. Şi la bani, şi la calorii.