Cel mai plăcut mod de a te relaxa este consumarea unei tablete de ciocolată? Ştii când este momentul oportun de a o consuma astfel încât să beneficiezi de nutrimenţii pe care-i conţine?

Nimic nu se compară cu gustul intens şi dulce al unui cub de ciocolată, însă care este sortimentul sănătos, şi totodată prietenos cu silueta ta?

Detaşat, ciocolata neagră câştigă această bătălie, fiind o doză bună de antioxidanţi pe care tu i-o poţi pune la dispoziţie organismului tău, şi nu numai.

În cazul în care nu ştiai deja, ciocolata negră poate preveni apariţia anumitor afecţiuni. Asta nu înseamnă că doar consumând ciocolată te vei menţine sănătos indiferent de obiceiurile tale alimentare.

Atunci când ai grijă că consumi alimente sănătoase, te hidratezi corespunzător şi faci şi mişcare, ciocolata neagră devine un stimulent de seamă al sănătăţii tale.

Procentul de cacao, secretul gustului intens

Specialiştii afirmă că doar ciocolata amară ce conţine un minum de 65% de cacao este medicament, restul sortimentelor fiind o sursă de energie şi de lipide deloc prietenoase cu silueta ta.

Gustul amar din ciocolata neagră este dat de concentraţia de cacao, având grăsimi sănătoase, mai ales dacă alegi să consumi 30 de grame de ciocolată amară pe zi.

Tot ce este în exces contribuie la surplusul de kilograme, deci nu abuza de ciocolata amăruie.

Remediu pentru hipertensivi

Ajută organismul să se bucure de o circulaţie sangvină mai bună contribuind la dilatarea vaselor sangvine, şi astfel tensiunea arterială se va menţine în valori normale.

Doar 2 pătrăţele de ciocolată amăruie sunt mai mult decât suficiente în cazul în care simţi că tensiunea este crescută.

Consumată mai ales atunci când afară este frig, previne apariţia infarctului şi a accidentelor vasculare cauzate de scăderea bruscă a temperaturilor.

Frigul este primul inamic al circulaţiei sangvine corespunzătoare deoarece contribuie la contractarea vaselor de sânge şi astfel inima nu mai poate pompa corespunzător sângele, creierul nu se mai irigă bine, creşte şi vâscozitatea sângelui şi până la infarct nu mai este decât un pas.

Află cum te ajută ciocolata să îţi menţii frumuseţea AICI

Scade colesterolul rău

În organismul uman se regăsec două tipuri de colesterol, bun şi rău, iar consumul de ciocolată neagră cu regularitate va contribui într-o formă esenţială la menţinerea colesterolului bun în valori funcţionale pentru organismul tău. Iar untul de cacao ce se regăseşte în ciocolata amară este responsabil de acest fapt.

Flavonoizii pe care ţi-i oferă ajută de asemenea la îmbunătăţirea vederii, tocmai pentru că se îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, afirmă cercetătorii de la universitatea din Marea Britanie.

Cel mai bun antidepresiv natural

Printre componentele sale se regăseşte şi serotonina, considerată ca fiind un antidepresiv natural, aceasta ajută la eliberarea stresului şi a endorfinelor.

Acestea din urmă oferă senzaţia de fericire după fiecare cub de ciocolată consumat.

În plus, contribuie la dezvoltarea creierului, protejând nervii celulelor de posibilitatea unui eventual atac cerebral, îmbunătăţeşte memoria şi te ţine la distanţă de tentaţia de a consuma şi mai mult dulce.