Când avem nevoie de probiotice

2 jpg jpeg

Organismul uman ste creat astfel încât să funcţioneze corespunzător indiferent de tratamentele la care acesta este supus, însă chiar şi aşa există cazuri în care are nevoie de ajutorul tău pentru a remedia anumite dezechilibre. Modalitatea de informare a corpului fiind simptomele ce nu trebuie trecute niciodată cu vederea. Din acestea cele mai alarmante par a fi vederea înceţăşată, metabolismul îngreunat, apariţia afecţiunilor cutanate.

Deşi cauzele acestor simptome pot fi diverse atât ca sursă cât şi ca intensitate, de cele mai multe ori soluţia este una extrem de simplă şi anume, un aport bun de probiotoce.

Ce sunt probioticele?

1 2 jpg jpeg

Le putem descrie ca o sursă de antibiotice naturale, necesare mai ales pentru că ajută la combaterea bacteriilor nocive, având rol protector pentru organismul uman. Practic, probioticele sunt o cărămidă destul de importantă în menţinerea sistemului imunitar puternic.

Primul pas atunci când iei antibiotice este să te gândeşti la faptul că acestea nu îţi distrug doar bacteriile rele din organism ci şi pe cele bune mai ales din sistemul digestiv. De acelaşi efect se „bucură” şi antiinflamatoarele, deci ai nevoie de probiotice pentru a reface bariera naturală a organismului de protecţie .

Află cât de sănătoasă este dieta cu cartof şi iaurt AICI

Afecţiuni ale sistemului digestiv

Mai ales acum că se aproprie perioada sărbătorilor, masa bogată cu tot felul de alimente poate provoca o serie de probleme sistemului digestiv, astfel că flora intestinală poate fi afectată de mesele copioase şi alimentele grase specifice sezonului.

Durerile stomacale sau chiar şi constipaţia sunt semnale ale unui dezechilibru bacterian la nivelul florei intestinale, astfel că un aport de probiotice reprezintă sănătate curată.

Imunitatea scăzută?

1 2 jpg jpeg

Răceşti la fiecare schimbare bruscă de vreme? Ai senzaţia că nu mai scapi de gripă? Atunci organismul tău îţi transmite că sistemul imunitar este slăbit şi are nevoie de ajutor pentru a putea să se menţină în parametri optimi.

Şi în acest caz probioticele fac minuni. De asemenea, oricât de mult ulei de cocos ai folosi pentru a-ţi hidrata şi hrăni pielea, ai nevoie de un tratament de consolidare de la interior, şi anume probiotice.

Un alt aspect de care trebuie să ţii cont este faptul că 95% din producţia de serotonină din organism se produce la nivelul sistemului digestiv, astfel că dacă ai început să te confrunţi cu simptome precum depresie, stare de anxietate, acordă un pic de atenţie probioticelor deoarece aceste reacţii pot fi declanşate de dezechilibrele bacteriilor bune de la nivelul intestinelor.

Alimente cu un conţinut ridicat de probiotice

Nu ezita sub nici o formă să adaugi în alimentaţia ta produse precum untul, supa miso, brânza nepasteurizată, kefirul, varza murată sau orice fel de acritură, iaurtul sau oţetul de mere.

Toate aceste alimente sunt extrem de sănătoase pentru organismul tău şi îţi aduc un aport bun de probiotice.

Dintre cele enumerate mai sus sus cele mai uşor de consumat sunt kefirul şi murăturile, mai ales în perioada aceasta, aflându-se la îndemâna tuturor.