Vestea ca actrita de origine mexicana Edith Gonzales a pierdut lupta cu cancerul ovarian, ieri, 13 iunie, intr-un spital din Ciudad de Mexico, ne determina sa atragem un semnal de alarma in privinta simptomelor, care pot fi inselatoare.

Cancerul ovarian nu poate fi detectat prin testul Babes-Papanicolau. Multe femei cred ca aceasta investigatie ofera informatii sugestive pentru orice tip de cancer de la nivelul aparatului genital. In realitate, testul este o investigatie importanta pentru detectarea si tratarea la timp a cancerului de col uterin.

In ceea ce priveste cancerul ovarian, sunt anumite simptome care pot fi suspecte. Cele mai des-intalnite sunt: balonarea persistenta – cresterea dimensiunii abdomenului, senzatia de saturatie dupa o cantitate mica de mancare, durere in zona pelvina sau abdominala, urgenta sau frecventa senzatiei de urinare, sangerarile anormale, oboseala extrema, scaderea sau cresterea inexplicabila in greutate, sangerarile inter-menstruale sau dupa instalarea menopauzei.

Cancerul ovarian poate fi tinut sub control

La 8 mai, an de an este marcata Ziua Internationala de lupta impotriva cancerului ovarian. In acest sens, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) a declarat ca: „In Romania, una dintre problemele principale care duc la depistarea tardiva a cancerului ovarian este teama de diagnostic. Majoritatea femeilor evita sa mearga la medic atunci cand apar primele simptome din cauza fricii unui diagnostic oncologic. Depistat la timp, cancerul ovarian poate fi tinut sub control“.

Masuri de prevenire a cancerului ovarian

Numeroase afectiuni, printre care si acest tip de cancer, pot fi prevenite prin mentinerea greutatii normal corporale, evitarea viciilor, cum sunt fumatul si consumul bauturilor cu alcool. De asemenea, limitarea cantitatii de carne rosie in meniul zilnic sete o masura preventiva recomandata de medici.

Stiai ca...


...toate femeile pot suferi din cauza cancerului ovarian?

...daca il detectezi din vreme si il tratezi iti poti salva viata?

...anual, aproximativ un sfert de milioane de femei cad victime acestei maladii?

...statistic, boala este invinsa in 45% din cazurile confirmate de cancer ovarian?
 

Citeste mai multe despre cancerul ovarian:

Cancerul ovarian, ucigasul tacut

Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene