Berea este una din cele mai populare băuturi din lume, care, datorită gustului plăcut şi efectului răcoritor, a ajuns să facă parte din dieta zilnică a multora dintre noi.

Probabil că până acum exact aşa vă gândeaţi la bere, ca la o băutură revigorantă, apreciată pentru ingredientele naturale (apă, orz, hamei şi drojdie), pe care o consumăm cu prietenii. Însă, ceea ce nu este ştiut de foarte multă lume, sunt proprietăţile sale nutritive.

Ea conţine vitamine, minerale şi antioxidanţi esenţiali. Pe lângă acestea, studiul realizat în comun de cercetătorii spanioli de la Facultatea de Medicină din Granada şi cei de la Consiliul Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid prezintă o nouă calitate a berii: un consum moderat de bere după realizarea exerciţiilor fizice reface pierderile hidrominerale care se produc prin transpiraţie, facilitând astfel o recuperare rapidă a organismului după exerciţiul fizic.

Berea aduce elemente care înlocuiesc pierderile ocazionate de exerciţiile fizice cum sunt aminoacizii, diverse minerale, vitaminele din grupa B şi antioxidanţi.

Printre alte proprietăţi, berea se caracterizează prin efectul marcat răcoritor şi puterea de reducere a senzaţiei de sete.

Sportul înseamnă mişcare şi sănătate. Orice tip de sport înseamnă un plus de sănătate, indiferent de natura lui. Iată cum erea şi sportul se completează în mod armonios.