Una dintre plăcerile bărbaţilor, berea combate probleme precum căderea părului, picioarele obosite, îmbătrânirea prematură a pielii.

Bogată în fier şi vitamina B, atât timp cât este consumată cu moderaţie reprezintă un adevărat medicament pentru corpul uman.

Este benefică pentru a te proteja de apariţia bolilor de inimă, de pietrele la rinichi, susţine buna activitate musculară dar şi sistemul osos.

Are efect antiîmbătrânire

Cu timpul, procesul de îmbătrânire conduce la apoptoză şi moarte celulară, un proces normal care poate fi împiedicat sau agravat de anumiţi factori sau obiceiuri. Radicalii liberi sunt în topul factorilor nocivi pentru organismul uman. Astfel, prin intermediul antioxidanţilor conţinuţi de bere, aceasta îţi protejează la nivel celular organismul, oferind un puternic efect antiageing.

Adaug-o în apa de baie

Dacă vrei să experimentezi pe propria ta piele beneficiile aduse de bere, alege să o adaugi în apa de baie. După ce ai curăţat cada, răstoarnă o bere neagră în cadă şi dă drumul la apă. Acest remediu era folosit de femeile din Egipt pentru a se bucura de o piele fină şi hidratată. Astfel că au aparut tot felul de ritualuri care au la bază berea, de la masajul cu bere până la împachetările cu această licoare.

Uită de picioarele obosite

Stai mult în picioare, pe tocuri sau parcurgi distanţe mari zilnic, iar seara resimţi oboseala mai ales la nivelul picioarelor? În cazul acesta amestecă o doză de bere cu o cană de lapte şi două linguri de miere. La amestecul obţinut adaugă 6 căni de apă şi lasă picioarele să se relaxeze pentru 15 minute. Vei uita de durerile pricinuite de oboseală.

Tot corpul tău se poate bucura de beneficiile berei. Cu siguranţă nu îţi este străină felul în care îţi poţi îngriji podoaba capilară. Astfel, poţi să faci un amestec din puţină bere şi şamponul tău. Spală-te cu acest amestec şi apoi clăteşte bine. Nu te preocupa de faptul că apoi vei simţi miroul de bere în părul tău, acesta se va evapora instant.

O altă modalitate de a te folosi de calităţile berei este ca după ce te-ai spălat pe cap să te clăteşti cu ajutorul unei doze de bere.

Nu e rău să întroduci acest obicei în tabieturile tale, dependenţa de acest ritual nu reprezintă nici un pericol asupra sănătăţii tale.

Află de ce este recomandată berea femeilor AICI

Masca cu bere şi banană, utilă împotriva căderii părului

Natura îţi pune la dispoziţie tot ce ai nevoie pentru a fi fericit, sănătos atât timp cât nu faci excese.

Beneficiile berii sunt pentru fiecare om în parte, în funcţie de nevoile sale, astfel că dacă problema ta principală este căderea părului apelează cu încredere la masca făcută din banană şi bere.

Pentru ea ai nevoie de 1 gălbenuş de ou, o lingură de miere, o jumătate de pahara de bere şi o jumătate de banană. Amestecă aceste ingrediente până obţii o pastă, aplic-o la nivelul scalpului cu ajutorul mişcărilor circulare, masând blând scalpul. Lasă mască să acţioneze în jur de 2 ore după care spală părul aşa cum o faci în mod normal. Acest remediul poţi să îl faci de fiecare dată când vrei să te speli pe cap.

Vei observa cum părul tău va începe să crească, îşi va recăpăta strălucirea şi vitalitatea.

Vitamine şi antioxidanţi necesari

O cană de bere îţi oferă un aport nutriţional de aproximativ 7% din necesarul zilnic de vitamina B2 şi 5% din nevoie de vitamina B3. În plus are un aport crescut de acid folic (vitamina B9) benefică pentru a te proteja de bolile neoplazice şi Alzheimer.

Datorită mineralelor din compoziţia ei, berea prin consumul ei moderat ajută la protejarea litiazei urinare. Mai mult de atât, conţine şi siliciu care provine din orz, acesta asigurând densitatea osoasă în parametri optimi pentru a te proteja de apariţia maladiilor, de afecţiunilor cardiovasculare, de diabetul de tip 2.