Berea ajută în prevenirea infarctului

1 2 jpg jpeg

Un trup sănătos poate fi menţinut cu un consum moderat de bere. Ingredientele acesteia, apă, malţ din orzoaică, hamei şi drojdie, au o mulţime de efecte pozitive asupra organismului. Conţinutul de minerale, precum potasiu, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, seleniu, fier, zinc, acoperă o bună parte din necesarul zilnic.

Este ştiut faptul că potasiul are o acţiune benefică în profilaxia infarctului şi, de asemenea, un efect diuretic, în timp ce magneziul ajută la scăderea colesterolului din sânge şi este favorabil activităţii cardiace.

De asemenea, berea este o sursă de vitamine, în special cele de tip B. Berea mai conţine acid folic, inozitol şi calină. Dacă luăm în calcul şi fibrele solubile provenite din pereţii celulari ai malţului, precum şi substanţele antioxidante derivate din hamei şi malţ, putem concluziona că berea este o băutură cu implicaţii în buna funcţionare a organismului.