Berea ajută digestia

1 2 jpg jpeg

Berea conţine vitamine precum cele din complexul B, precum şi potasiu, magneziu şi carbohidraţi. În plus, poate duce scăderea incidenţei bolilor cardiovasculare dacă e băută cu moderaţie.

Medicul nutriţionist Corina Zugravu subliniază că berea contribuie şi la buna funcţionare a sistemului digestiv. Un pahar cu bere consumat după o masă copioasă poate îmbunătăţi digestia.

Fibrele din această băutură pot stimula secreţia de acid gastric şi alte substanţe nutritive necesare pentru un tranzit intestinal corespunzător.

Pentru a te bucura de beneficiile berii, trebuie să te încadrezi în limitele unui consum moderat: 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de cel mult 5%.

Bere blondă cu 5% alcool

100 ml

Calorii 43,2

Proteine 0,4 g

Lipide 0 g

Carbohidraţi 4,4 g

Bere brună cu 7% alcool

100 ml

Calorii 48

Proteine 0,3 g

Lipide 0 g

Carbohidraţi 5,7 g

Bere blondă nefiltrată 5,5% alcool

100 ml

Calorii 41

Proteine 1 g

Lipide 0 g

Carbohidraţi 4 g

Bere fără alcool

100 ml

Calorii 19

Proteine 0 g

Lipide 0

Carbohidraţi 4 g

Bere cu lămâie

100 ml

Calorii 37

Proteine 0 g

Lipide 0 g

Carbohidraţi 6 g

Bere cu aromă de tequila 5,9% alcool

100 ml

Calorii 56,1

Proteine 0 g

Lipide 0 g

Carbohidraţi 1 g