Mersul pe bicicletă nu este doar o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber, ci aduce şi nenumărate beneficii asupra sănătăţii. Descoperă care sunt beneficiile mersului pe bicicletă:

Cei care au obiceiul de a pedala cu regularitate îmbătrânesc mai greu decât cele care nu au acest obicei.

Beneficiile mersului pe bicicletă: antrenează inima


Persoanele care obişnuiesc să meargă cu bicicleta sunt mai puţin predispuse afecţiunilor cardiace,. Asta pentru că mersule pe bicicletă duce la o mai bună oxigenare a organelor. Inima pompează mai mult sânge şi oxigen către ţesuturi. Potrivit unor studii, reduce la jumătate riscul unui atac de cord.

Beneficiile mersului pe bicicletă: reduce riscul de apariţie a astmului


Această activitate este o bună modalitate de prevenire a afecţiunilor respiratorii, precum astmul şi bronşita. De asemenea, creşte capacitatea de efort fizic. De asemenea, este un mod de a îmbunătăţi circulaţia sângelui, ceea ce înseamnă că te fereşte de apariţia sindromului picioarelor umflate, dar scade şi riscul apariţiei varicelor.

Beneficiile mersului pe bicicletă: Scade riscul de apariţie a osteoporozei

Persoanele care obişnuiesc să meargă pe bicicletă cu regularitate au un risc mai scăzut de a dezvolta osteoporoză. Reprezintă, de asemenea, o bună metodă de a-ţi întări musculatura inferioară. Este, de asemenea, de ajutor în ceea ce priveşte articulaţiile de la nivelul genunchilor.

Te ajută să te concentrezi mai bine

Ca orice activitate fizică, mersul pe bicicletă te ajută să te eliberezi de stre, ceea ce înseamnă că îţi creşte capacitatea de concentrare.

În timpul mersului cu bicicleta corpul eliberează endorfine, substanţe cunoscute ca „hormonii fericirii“.

Combate oboseala

Un alt beneficiu al mersului pe bicicletă este combaterea oboselii. Cercetătorii americani de la Universitatea din Georgia spun, potrivit unui studiu mai vechi, că trei şedinţe pe săptămână a câte 25 de minute de mers cu bicicleta ajută la combaterea oboselii.