Beneficiile ghimbirului – o adevarata comoara pentru sanatate

1 beneficiile ghimbirului jpg jpeg

Radacina este bogata in nutrimenti, prin urmare, beneficiile ghimbirului sunt numeroase pentru intregul organism. Bonus: ghimbirul da savoare mancarurilor.

Stim ca ghimbirul reprezinta un remediu eficient in raceli si gripe. Fie ca il consumam ca atare sau sub forma de ceaiuri, beneficiile ghimbirului sunt incontestabile. Prepara ceaiuri cu diverse arome si adauga ghimbir in compozitie. Te vei bucura de proprietati neasteptate atat pentru starea de sanatate, cat si pentru starea de spirit. Gustul sau unic, de lamaie piperata, il face apreciat atat in bucatarie, cat si in cofetarii ori patiserii. Ghimbirul da savoare multor preparate si, cu un continut urias de vitamina C, intareste imunitatea si protejeaza sanatatea. Pe scurt, este un medicament natural cu putere mare de vindecare.

Beneficiile ghimbirului in caz de raceli si dureri de cap

Doctorul Jaishree Bhattacharjee recomanda ghimbirul in caz de nas infundat, dureri de cap si febra puternica. „Sucul proaspat de ghimbir este folosit pentru a trata tusea si racelile. Consumat ca atare sau sub forma de decoct, ghimbirul desfunda nasul, vindeca durerile de cap si trateaza febra. E bine sa pui in ceaiul de ghimbir si busuioc, miere, ca sa-i mai taie din iuteala“, recomanda doctorul Jaishree.

Bun si in alimentatie

Ghimbirul, care este o planta cu proprietati miraculoase pentru sistemul digestiv si sistemul imunitar, ajuta si in caz de inflamatii in organism. Medicul Bhattacharjee explica de ce este important sa integram ghimbirul in alimentatie: „Ghimbirul este folosit frecvent datorita beneficiilor sale pentru digestie si pentru ca poate combate tulburarile respiratorii. De asemenea, este un excelent carminativ, reduce gazele la stomac si este un bun expectorant, datorita compozitiei bogate in calciu, fosfor, fier, magneziu, cupru, zinc si alte cateva“, spune Jaishree Bhattacharjee

Accelereaza metabolismul

Cand este consumat inainte de masa, ghimbirul poate creste pofta de mancare si accelereaza arderile din organism. Usureaza procesul de digestie si, deci, il imbunatateste datorita gustului picant.

De ajutor, cand suferi de rau de miscare

De ce este ghimbirul un aliat de incredere pentru persoanele care calatoresc mult, nimic mai simplu. Proprietatile acestei plante deosebit de benefica pentru sanatate ajuta la „reglarea enzimelor digestive, care imbunatatesc asimilarea si transportul substantelor digestive spre tesuturile organismului“, explica omul de stiinta Jaishree Bhattacharjee. Mai mult, atunci cand ai rau de masina, tine o feliuta de ghimbir in gura si vei vedea ca senzatia de rau

Calmeaza durerile articulare

Pe langa faptul ca este un remediu eficient pentru intarirea sistemului imunitar, ghimbirul si-a dovedit calitatile si in calmarea durerilor articulare si musculare. Amesteca pudra de ghimbir cu cateva picaturi de ulei de ricin si maseaza zona dureroasa. Este un tratament rapid pentru a trata gatul intepenit si durerile de articulatii ori cele reumatismale

Bine de stiut!

Radacina de ghimbir este bogata in magneziu, vitamina B6 si vitamina C. De asemenea, contine minerale esentiale, precum calciu, fosfor, zinc, cupru si fier, dar in cantitati mai mici.

Lista scurta cu beneficiile ghimbirului pentru sanatatate

-grabeste digestia alimentelor

-imbunatateste absorbtia nutrimentilor din mancare

-remediu in raceli si congestii nazale si in gat

-scade episoadele de greata

-reduce flatulenta

-previne si reduce crampele abdominale

-de ajutor in durerile si inflamatiile articulaţiilor

-poate sterge petele pigmentare de pe piele.

Cititi mai multe despre beneficiile ghimbirului:

Motive pentru care trebuie să consumi ghimbir zilnic

Ştii ce durere dispare cu ghimbir?