Smochinele sunt fructe mici, conice, cu gust dulce-acrişor şi foarte suculente când se consumă proaspete. Smochinul conţine 84% apă, maximum 18% glucide şi, în rest, proteine, celuloză, acizi, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina C, latex, enzime, minerale.

Fructele au beta-caroten, flavonoide şi enzima ficina. Aceste fructe se pot consuma coapte şi proaspete sau uscate ori în compot de fructe.

Beneficiile smochinelor asupra organismului

- reglează tensiunea arterială – datorită conţinutului de potasiu;

- îmbunătăţesc digestia – sunt o sursă de fibre, iar ficina combate constipaţia;

- previn cancerul – riscul de cancer scade datorită conţinutului crescut de antioxidanţi;

- întăresc sistemul osos – sunt o sursă importantă de calciu, iar potasiul conţinut împiedică eliminarea acestuia;

- protejează vederea – datorită vitaminei A, protejează ochii şi previn anumite degenerări oculare;

Articolul complet il gasiti pe diete-sanatoase.ro