Beneficiile dietei cu alimente colorate

1 2 jpg jpeg

În funcţie de elementele pe care le conţin, fructele, legumele şi alte produse alimentare sunt colorate în roşu, portocaliu, galben, alb, violet, albastru, indigo şi verde. Observând ce impact au mirosul şi gustul mâncărurilor asupra corpului, oamenii de ştiinţă au studiat îndelung efectul pe care îl are culoarea alimentelor asupra psihicului şi fizicului uman. Aceştia au pus bazele unei diete colorate, care ţine cont de pigmenţii alimentelor şi de puterea lor binefăcătoare pentru organism.

Iata beneficiile dietei cu alimente colorate:

  • Culoarea roşie, aliatul inimii

Anumite afecţiuni ar putea fi tratate doar prin introducerea în meniu a anumitor alimente. Spre exemplu, pentru protecţia inimii trebuie să mănânci fructe şi legume roşii, cum sunt cireşele, zmeura, căpşunile, merele, ardeiul gras, ceapa roşie, măceşele, rodiile, sfecla şi, desigur, roşiile.

Citeşte continuarea articolului pe traiestesanatoscusimona.ro