Beneficiile consumului de ficat

1 2 jpg jpeg

Beneficiile consumului de ficat sunt numeroase

În primul rând, este bine cunoscut faptul că acest preparat este prima recomandare a nutriţioniştilor în prevenirea anemiei. În 100 g ficat se găsesc între 4 şi 12 mg fier uşor asimilabil. Practic, 100 de grame de ficat conţine de trei ori mai mult din necesarul zilnic de vitamina B12, această vitamină ajutând Acesta în producerea globulelor roşii şi in prevenirea anemiei.

În plus, chiar dacă nu vă aşteptaţi la acest lucru, ficatul conţine şi numeroase vitamine printre care A, B, C, D. Dacă ne oprim doar asupra vitaminei A vă pot spune despre aceasta că ne creşte rezistenţa la infecţiile pe care le-am putea „căpăta” în sezonul rece.

În plus, aşa cum bine ştiţi, în mod normal, alimentele de origine animală nu conţin vitamina C, însă ficatul este o excepţie, furnizându-ne 20 mg vitamina C la 100 g.

După cum bine observaţi, beneficiile consumului de ficat sunt numeroase. Acesta conţine şi vitamina D. Vitamina D din ficat previne apariţia problemelor osoase la cei mici, dar şi a osteoporozei la adulţi.

Pe lângă vitamine, în ficat se găsesc în cantităţi însemnate şi zincul, cuprul, elemente cu rol important în stimularea imunităţii.

Pe de altă parte, ficatul este o carne slabă, conţine mai puţin de 4 g grăsimi la 100 g. Datorită conţinutului sărac în ţesut conjunctiv şi grăsimi, ficatul este foarte uşor de digerat, de aceea poate fi introdus şi în regimul alimentar al copiilor mici, dar şi în diete alimentare.

Printre beneficiile consumului de ficat se regăseşte şi faptul că menţine pielea, părul şi unghiile sănătoase

Beneficiile consumului de ficat nu se opresc aici. Ficatul are un aport ridicat de acid folic. Din acest motiv, este un preparat recomandat femeilor însărcinate, dar şi reprezentantelor sexului frumos care îşi doresc să aibă un copil.

Ficatul conţine şi seleniu. Această substanţă ajută ca glanda tiroidă să se menţină sănătoasă. În plus, nu mai vorbim despre faptul că ficatul menţine pielea, părul şi unghiile sănătoase. Aceste beneficii se datorează conţinutului de proteine şi fosfor. Proteinele sunt responsabile de buna dezvoltare a organismului şi oferă un aspect sănătos al muşchilor.

Fosforul conţinut de ficat ajută la menţinerea unei danturi sănătoase şi a unor oase rezistente. Pe de altă parte, ficatul este o sursă bună de niacină, substanţă minerală fără de care organismul s-ar îmbolnăvi de pelagra, o boala care se manifestă prin delir, diaree şi inflamarea membranelor mucoase.