Beneficiile consumului de brânză de capră

1 2 jpg jpeg

Brânza de capră, ca şi laptele de capră sunt printre cele mai sănătoase produse lactate pentru adulţi şi copii, fiind recunoscută uşor după culoarea extrem de albă. Conţinutul scăzut de grăsimi şi faptul că laptele de capră, ca şi brânza produc o reacţie alcalină, spre deosebire de celelalte tipuri de brânză, care produc o reacţie acidă, propice dezvoltării bacteriilor.

Persoanele aflate la dietă pot consuma fără probleme brânză proaspătă de capră, aceasta are cel mai mic conţinut de grăsimi, 100 de grame de brânză de capră conţine 3 g de proteine şi 4 g de grăsimi. Iar dacă vorbim de calorii, 100 de grame de brânză de capră are doar 60 de calorii, faţă de 200 de calorii ale celorlalte tipuri de brânză.

Calciul, fosforul şi fierul sunt mai uşor de asimilat de organism din brânza de capră. Mai mult, brânza de capră este o sursă importantă de vitamina B12. De aceea, brânza de capră este unul dintre cele mai bune remedii naturale de a reduce stările de stress, de anxietate sau atacurile de panică de la oboseală. De asemenea, consumul de brânză de capră ajută la concentrare şi atenţie. Deci, brânza şi laptele de capră sunt cele mai bune pentru copii, ei sunt în creştere. Mai ales pentru cei care au intoleranţă la lactoză.

Beneficiile consumului de brânză de capră – urda de capră, important hepatoprotector

Cei care fac acasă brânză de capră, ar trebui să folosească zerul rămas pentru tratarea problemelor hepatice. Zerul fiert la foc mic dă urda de capră, excelent hepatoprotector natural. Conţinutul de cupru, seleniu, acizi graşi, vitamina A şi B6 ajută la o dezvoltare armonioasă şi se recomandă persoanelor care suferă de afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni gastro-intestinale şi altele.

Brânza de capră, pe lângă vitaminele pe care le conţine, poate fi consumată de oricine la orice vârstă. Sistemul digestiv tolerează mult mai uşor brânza de capră decât orice alt tip de brânză. Fiind o sursă mai mare de calciu decât celelalte brânzeturi, aceasta contribuie la întărirea oaselor şi a dinţilor, ea poate conţine până 895 de mg de calciu şi 729 mg de fosfor.

Beneficiile consumului de brânză de capră – excelentă pentru cura de slăbire, dar şi pentru vegetarieni

Deşi cei mai mulţi se plâng de mirosul specific al brânzei de capră, ar trebui să nu ţinem cont de acesta, ci să încercăm preparate cu acest tip de brânză, care să diminueze mirosul puternic. Este foarte uşor de digerat şi de asimilat de organism, este recomandată în special celor subponderali, persoanelor în convalescenţă, celor care au o dietă săracă în grăsimi şi celor care doresc scoaterea cărnii din alimentaţie.

Un studiu finlandez a demonstrat că fetele care consumă frecvent lapte şi brânză de capră au un risc mult mai mic de a dezvolta osteoporoză în viitor. Acest lucru se explică prin uşurinţa cu care se absoarbe calciul în oase, dar şi efectele de echilibrare a hormonilor în organism.

Un alt studiu, extins pe 20 de ani, făcut pe 2375 de bărbaţi irlandezi a dus la concluzia că un consum zilnic de lapte şi brânză de capră de 500 de grame reduce cu 62% riscul de diabet şi ţine valorile colesterolului în normalitate.

Beneficiile consumului de brânză de capră – aliment anticancerigen, anti-anemie şi excelent pentru sănătatea oaselor

Un alt beneficiu important al brânzei de capră este faptul că aceasta previne cancerul, dar este eficientă în tratarea tumorilor. Pereţii intestinului gros sunt protejaţi de diverse substanţe cancerigene care se găsesc în brânza de capră, dar şi în iaurt.

Substanţele antiinflamatoare ce se găsesc în brânza de capră ajută la menţinerea ţesuturilor cartilaginoase de la nivelul articulaţiilor. Se pare că plantele pe care le pasc aceste animale sunt plante medicinale, ce îşi trec beneficiile prin cele care le consumă. De asemenea, persoanele care suferă de anemie sau lipsă mare de fier ar trebui să consume cât mai des lapte şi brânză de capră. O dietă cu brânză de capră ajută la o asimilare mai buna a fierului din gălbenuş de ou, spanac sau urzici.

În cazul fracturilor de os, în perioada formării calusului se recomandă consumul zilnic de iaurt şi brânză proaspătă de capră. Acestea ajută la refacerea solidă a oaselor în timp scurt. De aceea, brânza de capră ar trebui consumată frecvent şi de femeile însărcinate, atât pentru sănătatea copilului, cât şi pentru sănătatea sa.